Madridi tenisztorna: nyolcaddöntőt játszhat Halep

Bejutott a Madridban zajló több mint hétmillió dollár összdíjazású salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjébe Simona Halep, miután kedden 7:5, 6:1-re legyőzte a Nagy-Britanniát képviselő, magyar származású Konta Johannát.

A női világranglista harmadik helyén álló román versenyzőnek másfél óra játék után sikerült győznie. A WTA 41. Konta az első szettben megszorongatta Halepet, elhúzott 4:2-re, de a konstancai versenyző 5:4-re fordított. 5:5-nél aztán ellenfele jutott bréklabdához, de végül Halep hozta a szerváját, majd az ötödik játszmalabdát sikerült értékesítenie, és ezzel 7:5-re nyerte a szettet. A második játszmát egyértelműen Halep uralta és 6:1-re nyerte.

Halep 2016-ban és 2017-ben is elhódította a madridi trófeát, tavaly pedig a negyeddöntőig jutott. A nyolcaddöntőben Viktoria Kuzmova lesz az ellenfele. A világranglista 46. helyét elfoglaló, húszéves szlovákiai lány a spanyol Carla Suarez Navarrót búcsúztatta a második fordulóban (6:4, 7:6).

Halep párosban is érdekelt Madridban, ugyanis Irina Beguval az oldalán 6:2, 6:3 arányban nyert a Raluca Olaru, Darija Jurak román–horvát duó ellen, és a következő fordulóban az első helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikova, (WTA páros 2.), Katerina Siniakova (WTA páros 1.) kettős ellen lépnek majd pályára.

Mihaela Buzărnescu 3:6, 4:6-ra kikapott a lett Anastasija Sevastovától, de Irina Barával az oldalán párosban legyőzte – 3:6, 6:4, 1:0(5) arányban – a spanyol Aliona Bolsova Zadoinov, Arantxa Parra-Santonja kettőst, és a negyedik kiemelt belga Elise Mertens és fehérorosz Aryna Sabalenka párosa vár rájuk.

Fucsovics továbbjutott, Copil kiesett

A Fucsovics Márton továbbjutott kedden a torna férfi versenyének első fordulójából, miután két szettben (6:4, 7:5) legyőzte a belga David Goffint. Fucsovics ellenfele a 2. fordulóban a 15. helyen kiemelt francia Gaël Monfils (18.) lesz, akivel eddig még nem mérkőzött meg.

A román Marius Copil a második selejtezőfordulóban 6:7(5), 5:7 arányban kikapott az amerikai Fritz Taylortól.

Kapcsolódók

Kimaradt?