Novák Károly Eduárd: nem csak Székelyföldön fejlesztjük a jégkorongot

Történelmi döntésnek nevezte az Erdélyi Magyar Televízió 24plusz című műsorában Novák Károly Eduárd sportminiszter a szaktárca azon döntését, miszerint összehívja a Román Jégkorong-szövetség közgyűlését.

A tárcavezető szerint erre azért volt szükség, mert ellenkező esetben a sportszövetség négy évig is támogatás nélkül maradhatott volna, törvényesen megválasztott vezetőség hiányában.

Novák Károly Eduárd reagált arra a vádra is, miszerint a hoki túlságosan is Székelyföld-központú lenne Romániában. „Az nem a mi hibánk, hogy ennyi éven keresztül Székelyföldnek sikerült fenntartania a hagyományt. Ez van, innen indulunk, de azt szeretnénk, hogy egyre jobban fejlődjön mindenhol” – nyilatkozta az RMDSZ-es tárcavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A sportminiszter kifejtette: a cél az, hogy hogy tíz-tizenöt éven belül minden megyeszékhelyen legyen jégpálya, „ahol persze nem csak a hokit szeretnénk fejleszteni, hanem a gyorskorcsolyát és a műkorcsolyát is”. Hozzátette, ha az országos sportstratégiát sikerül életbe léptetni, lehetséges lesz az is, hogy Iași-ban, Nagyváradon, vagy esetleg Teleorman megyében is legyen egy jó hokicsapat.    

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?