Novak Djokovics akkor sem oltatja be magát, ha nem nyer több Grand Slam-tornát

Fotó: Agerpres/EPAA férfi tenisz-világranglistát vezető Novak Djokovics akkor sem oltatja be magát koronavírus ellen, ha nem nyer több Grand Slam-tornát, és 20 serlegével a második helyen marad Rafael Nadal mögött.

A 34 éves sztár a BBC-nek közölte, kész lemondani arról, hogy megvédje címét a Roland Garroson és Wimbledonban. „Kész vagyok megfizetni ezt az árat” – jelentette ki a szerb klasszis. „Sosem voltam az oltások ellen, gyerekkoromban kaptam párat, de magam akarom szabadon megválasztani, hogy mit juttatok a szervezetembe. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy egy napon talán mégis kérek vakcinát, mert közösen kell megtalálnunk a megoldást arra, hogy véget vessünk a járványnak.”  

Djokovicsot – a melbourne-i torna kilencszeres bajnokát – az év elején nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt amúgy kötelezővé tették minden résztvevő számára. A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették a belépési engedélyét, végül elutasították a fellebbezését, és haza kellett utaznia. Így még nem vívott tétmérkőzést 2022-ben. 

A világelső a jövő héten tér vissza Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekbe az ottani szabályozás szerint negatív PCR-teszttel is be lehet lépni.  

Az Australian Opent a döntőben Danyiil Medvegyev ellen kétszettes hátrányból fordító Rafael Nadal nyerte meg, a spanyol sztár ezzel begyűjtötte 21. GS-trófeáját, és megelőzte a 20-nál tartó Djokovicsot és Roger Federert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?