Női kézi Eb: Norvégia a dánok legyőzésével megvédte címét

Fotó: MTINorvégia megvédte címét a női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel 27-25-re legyőzte Dániát a vasárnapi döntőben, Ljubljanában.

A két csapat legutóbb szerdán találkozott egymással, a középdöntő utolsó fordulójában 31-29-re a dánok győztek.

A fináléban mindkét együttes remek védekezéssel kezdett, és mivel támadásban a dánok voltak hatékonyabbak, a 13. percben már 7-3-ra vezettek. Dánia magabiztos, szervezett játéka egy ideig közel volt a tökéleteshez, a 21. percben 10-5-ös előnyben volt, a folytatásban azonban a norvégok egy 4-1-es sorozattal négy percen belül felzárkóztak.

A szünetben három találat volt a dánok előnye, a második félidő pedig ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első, mindkét oldalon remek védekezéssel. A 44. percig felváltva születtek a gólok, ezután viszont óriási fordulat következett. A címvédő egy 9-2-es sorozattal zárta a meccset, mivel még keményebbé vált a védekezése, a csereként beállt Katrine Lunde bravúrosan védett, csapattársai pedig hatékonyabban támadtak és pontosabban lőttek.

Norvégia az 54. percben vezetett először, és mivel a hajrában magabiztosabban kézilabdázott, megnyerte a rendkívül színvonalas finálét.

A meccs legjobbjának Nora Mörköt választották, aki nyolc találattal a mezőny legeredményesebbje volt, és ötven góllal a torna gólkirálya lett. A Győri Audi ETO KC kapusai közül a dán Sandra Toft 11, a norvég Silje Solberg kilenc, utóbbi honfitársa, Katrine Lunde négy védéssel zárt.

Eredmények
döntő: Norvégia-Dánia 27-25 (12-15)
a 3. helyért: Montenegró-Franciaország 27-25 (13-12, 22-22, 24-23) - hosszabbítás után

Kapcsolódók

Kimaradt?