Női tenisz: Ons Jabeur megálljt parancsolt Madridban Simona Halepnek

Fotó: WTAKijózanító vereséget szenvedett Simona Halep a tunéziai Ons Jabeurtől a Madridban zajló Mutua Open negyeddöntőjében, a konstancai lány 1 óra 8 perc után gratulálhatott az őt 6-3, 6-2-re legyőző afrikai teniszezőnek.

A volt világelső, jelenleg a WTA ranglista 21. helyét elfoglaló Halep az utóbbi időben látványosan feljavult játékkal örvendeztette meg szurkolóit, különösen azt követően, hogy felkészülését átvette a Serena Williams-szal szerződést bontó Patrick Muratoglou. A bukmékerek a madridi torna első számú esélyesének kiáltották ki, miután legyőzte meggyőző játékkal verte meg a WTA-ranglista 2. pozícióját elfoglaló Paola Badosát a második fordulóban, majd az amerikai Coco Gauffnak sem adott esélyt a következő körben.

Az Ons Jabeur elleni negyeddöntő első játszmájában 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, mindketten egyszer elvették a másik adogatását. Az egyensúly ezt követően viszont megbomlott a WTA-ranglista 10. helyén álló tunéziai sportoló gyakori ritmusváltásokkal, valamint mesterien helyezett rövid labdákkal hibákra kényszetítette Halepet, és elhúzott 5-2-re. Visszaút már nem volt, és az első szettet 6-3-ra megnyerte.

A második játszma is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, 2-2-nél Jabeur magasabb fokozatra kapcsolt. A mérkőzés lélektani fordulópontja a 3-2-es állásnál volt, amikor a tunéziai adogatásán Halep nem tudta értékesíteni bréklabdáját. Jabeur megnyerte adogatását, elhúzott 4-2-re, a konstancai sportoló pedig dühében összetörte ütőjét. A végjáték már csak Ons Jabeurről szólt, aki a második szettet 6-2-re nyerte meg, és bejutott a torna elődöntőjébe.

Simona Halepnek ez volt az első tornája azóta, hogy új edzője, Patrick Mouratoglou irányításával készül. A román teniszező 2016-ban és 2017-ben megnyerte a madridi tornát, 2014-ben és 2019-ben pedig a döntőig jutott. Az idei tornán nyújtott teljesítményéért 169.650 eurós pénzdíjat és 215 ranglistapontot kap. Halep jövő héten részt vesz a római tornán.

Mutua Open, Madrid, negyeddöntő

  • Ons Jabeur-Simona Halep 6-3, 6-2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?