FRISSÍTVE – Tenisz: elődöntőbe jutott Simona Halep Madridban

FRISSÍTVE: Simona Halep bejutott a Madridban zajló több mint hétmillió dollár összdíjazású salakpályás tenisztorna női elődöntőjébe, miután csütörtökön 7:5, 7:5 arányban legyőzte az ausztrál Ashleigh Barty-t. Ellenfele a svájci színekben versenyző Belinda Bencic lesz.

A világranglista harmadik helyén álló román lánynak 1 óra 32 percre volt szüksége, hogy túllépjen 23 éves ausztrál ellenfelén, aki legutóbbi 11 mérkőzését megnyerte, Miamiban bajnoki címet szerzett, és idén játszott 26 meccséből csak hármat veszített el.

Az első szettben Barty vezetett 1:0-ra és 2:1-re, innen fordított Halep 4:2-re és 5:3-ra is, de az ausztrál lány kiegyenlített, de a konstancai elvette az adogatását, majd kiszerválta a játszmát. A második szettet Halep kezdte jobban 2:0-ra, 3-1-re és 4:2-re vezetett, de Barty innen fordított 5:4-re. Hiába, az utolsó két menet a Halepé volt.

A 2016-ban és 2017-ben is is madridi győztes Simona Halep a spanyol fővárosban nyújtott eddigi teljesítményével 213 215 eurót „ütögetett össze”, emellett 390 WTA-pontot is kap.

Következő ellenfele a svájci színekben versenyző Belinda Bencic lesz, aki meglepetésre 3:6, 6:2, 7:5-re legyőzte a világelső japán Naomi Oszakát. Az elődöntőt pénteken 15.30-tól a Digisport 1-es csatornája közvetíti.

Mivel a cseh Petra Kvitova is kiesett már, Halep előtt megnyílt az esély, hogy egy esetleges tornagyőzelemmel a világranglista élére álljon hétfőtől.

A párosok versenyének negyeddöntőjében a Jelena Ostapenko, Vera Zvonarjova lett-orosz duó sima, 6:0, 6:3-as győzelemmel búcsúztatta az Irina Bara, Mihaela Buzărnescu román párost.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?