Női kosár Európa Kupa: hosszabbítás után jutott tovább a Sepsi-SIC

Fotó: FIBA EUROPEDrámai mérkőzésen harcolta ki a Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőjébe jutást. A háromszékiek a baszk Lointek Gernika Bizkaia csapatát győzték le a hosszabbítást követően, 76-73-ra.

A sepsiszentgyörgyi csapat vezetőedzője, Zoran Mikes a kezdőcsapatba Jovana Pašić, Andra Mandache, Annemarie Gödri-Părău, Rebecca Tobin és Rebekah Gardner ötösét nevezte, míg a baszkok edzője, Mario Lopez Laura Cornelius, Nogaye Lo, Angela Bjorklund, Margaret Roundtree és Roso Buch alkotta ötöst küldte a pályára.

A mérkőzést a zöld-fehér mezesek kezdték jobban és 6 pontos előnyre tettek szert Mandache és Gardner pontjainak köszönhetően. A sérülés miatt sokáig távol levő, Marie Ruzickova jól szállt be a játékba, és növelte a sepsiszentgyörgyiek előnyét (10-24). Az első félidő végén a Sepsi-SIC 12 ponttal vezetett. (14-26). A második negyedben is jól kezdett a Zoran Mikes által irányított csapat, és az első perceket követően 18-30 növelték az előnyüket a baszk csapattal szemben. A zöld-fehér mezesek folyamatosan növelték az előnyüket, többek között Tobin pontjának köszönhetően, aki 13 pontos különbséget mutatott az eredményjelző tábla. Buchnak sikerült faragnia a hátrányból egy távoli dobásnak köszönhetően (28-34). A távolról remekül dobó Mandache növelte a háromszékiek előnyét, így 12 pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a félidőben.

A térfélcserét követően kiegyensúlyozottan kezdtek a csapatok, de Mandache megőrizte a jó formáját, és egy újabb hárompontost értékesített 31-44). A harmadik negyedet is többnyire a sepsiszentgyörgyiek uralták a távoli dobásoknak és a védekezésüknek köszönhetően. A negyed végén 16 ponttal a zsebükben érezhették a meccset (41-57). Az utolsó negyedben kicsúszott a kezükből az irányítás, és a baszk csapat életet lehelt saját játékába. A háromszéki csapat nem tudott reagálni a gyors támadásaikra és hárompontosaikra. A baszk csapat játékosa Milica Ivanovics, aki korábban a 2012/2013-as szezonban megfordult a sepsiszentgyörgyi csapatban, hárompontosainak is köszönhetően 60-61-re módosult az eredmény. Ivanovics értékesített két büntetőt is amivel a Gernika átvette a vezetést, de erre Pašić is két bedobott büntetővel válaszolt (63-63). A két csapat nem tudta eldönteni a meccset a rendes játékidőben, így a mérkőzés hosszabbítással folytatódott (67-67).

A ráadásban Gardner szerezte meg a vezetés. Ivanovics a hosszabbításban is betalált távolról egykori csapatának. A sepsiszentgyörgyiek azonban nem engedtek le és folytatták a remek védekezést és kiharcolták a továbbjutást. A Sepsi-SIC a negyeddöntőben az olasz Reyer Venezia csapatával mérkőzik meg csütörtökön.

EURÓPA KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
LOINTEK GERNIKA BIZKAIA – SEPSI-SIC 73-76 (14-26, 17-15,10-16,26-10,6-9)
Lointek Gernika Bizkaia: Bjorklund 2, Buch 14/6, Roundtree 15/3, Cornelius 2, Nogaye Lo 15/3, Arrojo 7, Ivanovics 14/9, Alberdi, Ariztimuno 2, Ginzo 2.
Sepsi-SIC: Pašić 16, Gardner 19, Gödri-Părău 6, Mandache 21, Tobin 2, Ghizilă, Kelemen, Kovács, Pavlopoulou 2, Cătinean, Orbán, Ruzickova 10.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?