Női kosár Európa Kupa: a Valencia nyerte a trófeát

Fotó: EuroCup WomanDrámai végjáték után hódította el a női kosárlabda Európa Kupát a Valencia Basket.

A vasárnap rendezett női kosárlabda Európa Kupa döntőben a győzelemért az olasz Reyer Venezia, aki a Sepsi-SIC-et is maga mögé utasította, a remek teljesítmény nyújtó spanyol Valencia Basket csapatával küzdött meg.

Az első percektől kezdődően kiélezett volt a mérkőzés. Dobópárbajt láthattunk az elejétől a végéig, betaláltak a távoli és a közeli dobásaik is a játékosoknak. Az olaszok irányítója Yvonne Anderson hátára vette a csapatát meghatározó karaktere volt a mérkőzésnek, 26 pontot szerzett a végére. Az első félidőt a Reyer Venezia zárta jobban.

A félidőben előnyben voltak a velenceiek. A forduló után semmi sem változott. A két csapat adogadta a pontokat. A negyedik negyed végére 81-80 volt az eredmény, amikor Ruben José Burgos Lopez időt kért. Az időkérés után a Valencia jött az oldalvonalról. Queralt Casas bedobása után Yvonne Anderson faultolta Raquel Carrera Quintanat. A 20 éves spanyol mindkét büntető dobást sikeresen értékesítette, így csapata megnyerete a döntőt.

A torna MVP-nek Queralt Casas-t megérdemelten választották. A Valencia Basket az utolsó másodpercekben nyerte el első Európa Kupa győzelemét.

Szekszárdé a bronzérem

A harmadik helyért folyó harcot a KSC Szekszárd nyerte meg a francia Carolo Basket ellen. A Tolna megyei csapat fennállása óta legjobb eredményét érte el a nemzetközi porondon.

A mérkőzést a szekszárdiak inditották jól, Studer Ágnes kosarával, és DeWanna Bonner két értékesített büntető dobásával 4-0-ra vezettek. A franciák nem hagyták magukat, és addig hajtottak, amíg a negyed végére megszerezték maguknak a vezetést (14-23). A második negyedben zárkózott az eredményjelző táblán a szekszárdi csapat, Studer hárompontosával, pedig sikerült kiegyenlíteniük a találkozót (25-25). A negyed végéig egymás mellett mentek a csapatok, viszont Szekszárdnak sikerült 1 pontos előnnyel befejeznie az első félidőt.

A térfélcsere után is folytatódott a küzdelem a két csapat között, mindkét csapat szerette volna behúzni a bronzot. Bonner vezérletével a szekszárdiak magukra találtak és sikerült véglegesen kezükbe venniük a mérkőzést.

A mérkőzés végeredménye 68-55 lett, így a tolna megyei KSC Szekszárd játékosainak nyakába akasztották a bronzéremet. Az érmeket Németh Ágnes, volt kosárlabda játékos, akit nemrégiben választottak be a kosárlabda Hírességek Csarnokába, adta át. A szekszárdiak sztárjátékosa, DeWanna Bonner 25 pontot és 6 lepattanót szerzett, valamint 3 gólpasszt osztott ki, így ő lett a legeredményesebb a bronzmérkőzésen.

EURÓPA KUPA, DÖNTŐ
REYER VENEZIA - VALENCIA BASKET 81-82 (28-24, 18-17, 17-22, 18-19)
Reyer Venezia: Bestagno, Carangelo, Howard 16, Pan 2, Natali, Anderson 26, Petronyte 10, Fagbenle 12, Meldere, Attura 5, Penna 10. Edző: Giampiero Ticchi.
Valencia Basket: Gomez 4, Ouvina 2, Moreno, Allen 16, Casas 20, Romero 6, Juskaite, Quintana 13, Gil, Pina , Trahan-Davis 15, Guelich 6. Edző: Ruben José Burgos Lopez.
BRONZMÉRKŐZÉS
KSC SZEKSZÁRD - CAROLO BASKET 68-55 (14-23, 22-12, 20-12, 12-8)
KSC Szekszárd: Theodoreán, Miklós, Studer 15, Gereben, Friskovec 3, Bálint 3, Krnjic, Zele 6, Goree 4, McCall 10, Bonner 25, Skoric 2. Edző: Zseljko Djokic.
Carolo Basket: Bouderra 2, Miyem 18, Souflet, Sy-Diop 6, Cado 2, Turner 4, Akhator 18, Diallo, Nared 5, Pouye. Edző: Yernaux.

Kapcsolódók

Kimaradt?