Francia csapattal egészült ki az Európa Kupa négyes döntője Sepsiszentgyörgyön

A női kosárlabda Európa Kupa utolsó negyeddöntős összecsapásán a BFC Elfic Fribourg és a Carolo Basket mérte össze az erejét a koronavírus-járvány miatt Sepsiszentgyörgyön rendezett zárt rendszerű, „buborék” tornáján.

A franciák magabiztosan kezdték a mérkőzést, kihasználták a svájci csapat hibáit, és sikerült az első negyedben 7 pontos előnybe kerülniük (19–26). A második negyedben „tapadtak” ellenfelükre Romain Gaspoz tanítványai, de a franciák jobbnak bizonyultak ebben a játékrészben is.

A nagyszünetet követően nem változott a mérkőzés menete: a franciák nagyon akarták a győzelmet, és ezt be is bizonyították. Eredményes összjátékot produkáltak, és rendre értékesítették a távoli és közeli dobásaikat. Az utolsó negyedre már behozhatatlan volt a Carolo előnye, a meccs végeredménye 56–85 lett a Fribourg szempontjából.

A Carolo Basket csapatának először sikerült a négyes döntőben jutnia. A franciák mellett, a négyes döntőben szerepel az olasz Reyer Venezia – amelyik a házigazda Sepsi-SIC együttesét búcsúztatta –, a magyar KSC Szekszárd és a spanyol Valencia Basket. Az olasz csapat már szerepelt korábban a legjobb négy között, viszont a másik három csapatnak először sikerült a Final Fourig menetelnie.A franciák örvendhettek | Forrás: Carolo Basket Facebook-oldal

Az elődöntő párosítása: Reyer Venezia–KSC Szekszárd és Carolo Basket–Valencia Basket csapatával. A négyes döntőt április 9–11. Rendezik meg.

EURÓPA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
BFC ELFIC FRIBOURG–CAROLO BASKET 56–85 (19–26, 15–19, 11–20, 11–20)
BFC Elfic Fribourg: Konig 15, Sollberger, Fora 9, Zali, Gull, Jacquot, Giroud 4, Stoianov, Koenen 14, Fogg 14.  Edző: Romain Gaspoz.
Carolo Basket: Bouderra 7, Miyem 18, Soufflet, Sy-Diop 2, Cado 14, Turner 11, Akhator 14, Diallo 8, Nared 9, Pouye 2.  Edző: Romuald Yernaux

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?