Női kosár Európa-kupa: svájci és francia csapattal egészül ki a negyeddöntő felállása

BCF Elfic Fribourg és a Carolo Basket jutott a legjobb nyolc csapat közé. A svájci csapat először jutott a negyeddöntőbe fennállása óta.

Sepsiszentgyörgy adott otthont egy másik buboréktornának, ahol a legjobb nyolc közé jutásért az izraeli Ramla és a svájci BCF Elfic Fribourg, valamint a francia Carolo Basket és a magyar VBW CEKK Cegléd csaptak össze.

A szerdai nap első mérkőzésén a Ramla és a Fribourg mérték össze erejüket. A svájci együttes határozottabban kezdte a mérkőzést, hamar kézbe vette az irányítást, már az első negyed végére 16 pontos előnyre tett szert (15–31). Az izraeli csapat a második negyedben is az eredmény után rohant, nem tudtak eredményes csapatjátékot bemutatni, amivel megállíthatták volna ellenfeleiket. A félidőben az eredmény 32–47 volt, így a szünetben a Fribourg csapata vonulhatott nyugodtabban az öltözőbe. A harmadik negyedben is folytatták a svájciak a pontgyártást, már a kezükben érezték a győzelmet és a továbbjutást, de az utolsó játékrészben az izraeliek magasabb fokozatra kapcsoltak.  

A Ramla edzője, Shira Haelion a pálya szélén folyamatosan buzdította csapatát, olykor velük együtt mozgott, ennek köszönhetően a játékosok is erőre kaptak, sikerült hatalmasat faragniuk a hátrányukból, Naama Shafir kosarával az eredményjelző már csak 1 pont különbséget mutatott (71–72). Az utolsó másodpercekben, amikor a Fribourg 3 ponttal ment, Ramla időkérése következett, azonban Shira Haelion csapatának nem jött össze a bravúr, és 73–78-ra elveszítették a mérkőzést. A BCF Elfic Fribourg történelmet írt azzal, hogy bejutott az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé.

A második mérkőzésen a Carolo Basket és a VBW CEKK Cegléd csapott össze az utolsó kiadó helyért a negyeddöntőben. A francia csapat sokkal jobban szállt játékba. Jaime Nared hátára vette a csapatát és sikerült a ceglédiek elől meglépniük a tabellán. A magyar csapatnak rendre kimaradtak a közeli dobásai, és nem tudtak felzárkózni a francia ellenfeleikhez. A félidőben 8 ponttal a Carolo Basket vezetett (38–30).

A térfélcsere után megőrizte a lendületét a francia gárda. A negyedik negyedben csak 4 pontot sikerült szerezniük Konstantinos Keramidas tanítványainak, így a sokkal tapasztaltabb és sztárjátékosokat is a soraiban tudó francia Carolo Basket csapata szerezte meg a továbbjutást. A végeredmény 81–46 lett. A negyeddöntőben így a svájci BCF Elfic Fribourg és a francia Carolo Basket vív meg majd. A mérkőzés pénteken 19 órától lesz látható.

EURÓPA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

RAMLA–BFC ELFIC FRIBOURG 73–78 (15–31, 17–16, 16–19, 25–19)
Ramla: Laney 30, Diamant, Mujovic 12, Nesher, Baron 3, Shafir 7, Gitchenko, Freedman, Naumenko 4, Mitchell17. Edző: Shira Haelion.
BFC Elfic Fribourg: Konig 20, Sollberger, Fora 6, Zali 5, Gull, Jacquot, Giroud 10, Stoianov, Koenen 17, Fogg 20. Edző: Romain Gaspoz.

CAROLO BASKET–VBW CEKK CEGLÉD 81–46 (16–10, 22–20, 20–12, 23–4)
CaroloBasket: Bouderra, Miyem 12, Soufflet 2, Sy-Diop 10, Cado 3, Turner 9, Akhator 14, Diallo 2, Nared 25, Pouye 4. Edző: Romuald Yernaux.
VBW CEKK Cegléd: Gorjanácz 2, Moore 15, Ortiz 6, Sotiriou 5, Kobolák 3, Ruják 6, McBryde 9, Szirony, Filipowicz, Révész. Edző: Konstantinos Keramidas.

(Címlapképi illusztráción az Elfic Fribourg öröme. Fotó forrása: a klub Facebook-oldala )

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?