Női kosár Európa Kupa: bronzéremért harcolhat a KSC Szekszárd

Fotó: EuroCupA Reyer Venezia és a Valencia harcolta ki péntek este a női kosár Európa Kupa döntőjébe jutást. A Final Four házigazdája, a KSC Szekszárd szoros mérkőzésen maradt alul az olasz csapattal szemben.

A négyes döntő első elődöntőjében az olasz Reyer Venezia és a házigazda KSC Szekszárd csaptak össze. A mérkőzésen közel 3 perc elteltével sem született kosár. Mind a két oldalon próbálkoztak távoli dobásokkal a játékosok, de nem találtak a gyűrűbe.

A kosárcsendet a szekszárdiak irányítója, Studer Ágnes törte meg, aki egy ziccert értékesített csapatának. A velenceiek sokáig csak futottak az eredmény után, a szekszárdiak vezettek 12-4-re, azonban pár sikeres labdaszerzést követően, a Reyer zárkózott, az első negyedet egyenlően zárta a két együttes (17-17).

A következő negyedben is folytatódott a harc, a velenceiek egyik kiemelkedő alakja, Natasha Howard feladta a leckét a védőinek, 33-25-re vezetett csapata.

A félidőben 2 pontos előnnyel ment az olasz csapat. A fordulót követően a szekszárdi lányok újra felvették az elvárt ritmust, Friskovec hárompontosainak köszönhetően szekszárdiak átvették a vezetést. A mérkőzést a harmadik negyedben nem döntötték el csapatok, így minden a végére maradt.

Az utolsó negyedben a Velence jobban indított, és ezt sikerült is megtartaniuk. A hazaiak előnyei nem sokáig tartottak, nem úgy jött ki a lépés ahogy eltervezték. DeWanna Bonnert, a szekszárdiak legfrissebb igazolása, nem nagyon jutott labdához, és ellenfelünk ráérzett arra, hogy hogyan vonják ki a játékból a klasszist. A mérkőzés 63-58-ra végződött, így a szekszárdiak vasárnap a bronzmeccsen bizonyíthatnak majd.

Hengerelt a Valencia

A Carolo Basket és a Valencia Basket játszotta a második elődöntőt, ahol a spanyol együttes már az elején magabiztosan a kezébe ragadta az irányítást, és megállíthatatlan volt.

Az első negyedben 8-27-et mutatott az eredményjelző. A spanyol csapat játékosának, Queralt Casas irányításával már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, így megkönnyebbülve vonulhattak a szünetben az öltözőbe.

A fordulót követően, egy negyed erejéig az öltözőben felejtették magukat a Valencia játékosai. A harmadik negyedben a többnyire a franciák akarata érvényesült, és hozták 26-12-re.

Az utolsó negyedben ismét spanyol uralom volt, lerohanták a franciákat, és még a hárompontos vonal mögül is betaláltak. 68-80-as végeredménnyel ért véget az elődöntő, az olasz Reyer Veneziahoz a Valencia Basket csatlakozott.

A döntő vasárnap 20.30-kor kezdődik, míg a bronzéremért folytatott harc, amit a KSC Szekszárd és a Carolo Basket vív meg, 17.30-kor veszi kezdetét.

EURÓPA KUPA, ELŐDÖNTŐK
REYER VENEZIA - KSC SZEKSZÁRD 63-58 (17-17, 18-16, 13-14, 15-11)
Reyer Venezia: Bestagno 4, Carangelo, Howard 16, Pan, Natali, Anderson 14, Petronyte 10, Fagbenle 4, Meldere, Attura 5, Penna 10. Edző: Giampiero Ticchi.
KSC Szekszárd: Theodoreán 5, Miklós, Studer 10, Gereben, Friskovec 12, Bálint, Krnjic 4, Zele, Goree 13, McCall 4, Bonner 10, Skoric. Edző: Zseljko Djokic.

CAROLO BASKET - VALENCIA BASKET 68-80 (8-27, 16-21, 26-12, 18-20)
Carolo Basket: Bouderra 5, Miyem 10, Souflet, Sy-Diop 5, Cado, Turner 6, Akhator 11, Diallo 7, Nared 8, Pouye 16. Edző: Romuald Yernaux.
Valencia Basket: Gomez 2, Ouvina 7, Moreno, Allen 8, Casas 12, Romero 3, Juskaite, Quintana 22, Gil, Pina 3, Trahan-Davis 15, Guelich 8. Edző: Ruben José Burgos Lopez.

Kapcsolódók

Kimaradt?