Nemzetek Ligája: a belgák gólzáporos, a hollandok szűk győzelmet arattak

Valószínűleg kevesen tippelték meg helyesen a Nemzetek Ligájának 4. csoportjában megrendezett belga-lengyel mérkőzés végeredményét a 28. percben, amikor Robert Lewandowski megszerezte a vezetést a vendégeknek. Szünetre 1-1 – es eredménnyel vonultak a csapatok, azt követően, hogy a 42. percben Witsel egyenlített.A hollandok vezető gólját Koopmeiners szerezte | Fotó: Facebook/FA Wales

A második félidőben aztán a házigazdák teljesen felőrölték a lengyeleket, 5 gólt szereztek De Bruyne, Trossard (2), Dendoncker és Openda révén. Fölényes sikerükkel a belgák feledtették az első fordulóban hazai pályán a hollandoktól elszenvedett 1-4 – es fiaskót.

A hollandok Cardiffban léptek pályára Wales ellen. A tulipánosok kezdőjében egyetlen játékos sem volt azok közül, akik néhány nappal korábban győztek Belgium ellen. Ez meg is látszott a mérkőzés színvonalán, az első félidő közepes színvonalú, ötlettelen játékot hozott, különösebb izgalmak nélkül.

Az 5. percben aztán T.Koopmeiners megszerezte a vezetést, utána pedig a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket. A nem túl kreatív velszi rohamok gyümölcse a hosszabbítás 2. percében érett be, amikor R. Norrington-Davies egalizált. A szlusszpoén azonban még hátravolt, W. Weghorst szinte azonnal válaszolt, védhetetlen fejessel szerezve meg a 3 pontot csapata számára.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?