Mindegy, hogy hol, csak a magyarokat szidhassák – ezúttal rögbimeccsen gyalázkodtak az ultrák

A futballstadionokból a rögbimeccsekre költöztek a xenofób rigmusok – számolt be a Románia–Lengyelország szombati Európa-bajnoki válogatott rögbimérkőzésen tapasztalt magyarellenes megnyilvánulásokról a prosport.ro portál.

A hazai csapat 67–27 arányú győzelmével zárult bukaresti összecsapáson mintegy 25-30 fős „ultra” volt jelen, akik előbb nyomdafestéket nem tűrő hangon szidták a magyarokat, majd kifeszítettek egy transzparenst, amelyre azt írták románul, hogy „A saját hazánkban meggyaláznak, ti meg azt akarjátok, hogy viselkedjünk jól?” Ezzel nem érték be, hanem a „szokásos” jelszót, a „Ki a magyarokkal az országból!” szlogent is skandálták.A rögbiválogatott meccsén gyalázták a magyarokat a szélsőségesek | Fotó: Agerpres

Eddig rendszerint a focimérkőzéseken, főleg a magyar vezetőségű Sepsi OSK és az FK Csíkszereda meccsein volt tapasztalható a magyarellenesség. A játékvezető a találkozók néhány perces félbeszakításával vetettek ezeknek véget, de a múlthéten, Sepsiszentgyörgyön az FCU Craiova 1948 drukkerei nem csillapodtak, ezért Andrei Chivulete bíró lefújta az összecsapást. Döntése megosztotta a sportközvéleményt, a labdarúgó-szövetség vezetői helyeselték az ítéletet, a szélsőségesen nacionalista román drukkerek viszont petíciót indítottak a Sepsi OSK kizárására a bajnokságból.

A szombati rögbimeccs után Alin Petrache, a román sportági szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy nem hallotta a gyűlölködő bekiabálásokat, de ha tényleg elhangzottak, „az zavaró”. „Nincs keresnivalójuk nálunk. Mi feledésbe merült értékeket képviselünk, és remélem, nem fogják ezekkel a bekiabálásokkal aláásni a jóhírünket” – mondta.

Mihai Macovei, a válogatott csapatkapitánya is elítélte a történteket. „Nem tartom normálisnak, mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Mi a játékra koncentrálunk, és az igazi szurkolókat várjuk a meccseinkre” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?