Megszólalt a pályán újraélesztett dán játékos: meg akarom érteni, hogy mi történt

A dán Christian Eriksen a finnek elleni, szombati Európa-bajnoki mérkőzésen szívleállást szenvedett. A pályán kellett újraéleszteni, állapota jelenleg stabil.

A kórházban ápolt labdarúgó a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a menedzserén keresztül. „Köszönöm mindenkinek. Nem adom fel! Jól vagyok. Most meg akarom érteni, mi történt” – idézte szavait az infostart.hu.

A dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

A dán szövetség vasárnap a közösségi oldalán adott tájékoztatást a futballista egészségi állapotáról, amelyben kiemelte, a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás. Hozzátették, vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni Eriksennel, aki üdvözletét küldte csapattársainak.

Vasárnap délután Morten Boesen, a dán csapat orvosa elmondta, Eriksen legújabb vizsgálati eredményei normálisak, az állapota továbbra is stabil. A dán válogatott játékosai videokonferencia segítségével beszéltek kórházban lévő társukkal, Kasper Hjulmand szövetségi kapitány úgy fogalmazott, "jó volt mosolyogni látni" az Inter futballistáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Giuseppe Marotta, az Internazionale vezérigazgatója kijelentette, hogy játékosuk nem volt koronavírusos, és nincs beoltva, tehát nem annak szövődménye volt a szívmegállás.Piero Volpi, a milánói klub orvosa elmondta, semmi nem utalt ilyen egészségi problémára Eriksennél, akkor sem, amikor még a Tottenham Hotspur együttesében szerepelt. Ezt megerősítette Sanjay Sharma, a londoni St. George's Egyetem kardiológusa is, aki korábban többször is megvizsgálta a dán futballistát.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?