Dán szövetségi kapitány: nem lehetek büszkébb a játékosaimra

Kasper Hjulmand szerint az események emlékeztettek arra, hogy mi a legfontosabb dolog az életben.

A lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosainak Eriksen elvesztése után hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy befejezzék az összecsapást.

„Kemény este volt. Az események mindannyiunkat emlékeztettek arra, hogy a legfontosabb dolog az életben, hogy értékes kapcsolataid legyenek” – mondta el Hjulmand. „Hihetetlen, amit a játékosok csináltak, fizikailag és lelkileg is kimerültek. Nem lehetek rájuk büszkébb” – fogalmazott.A szövetségi kapitány Simon Kjaer csapatkapitánnyal | Forrás: Agerpres/EPA

„Két lehetőségünk volt. Vagy ma fejezzük be a meccset, vagy vasárnap délben. A játékosok tudták, hogy ma már úgy sem tudnak aludni, ezért jobb volt most folytatni” – magyarázta.

Az UEFA részéről nem volt nyomás arra vonatkozóan, hogy aznap este játsszák le a meccset. Hjulmand úgy értékelt, jó döntés volt, hogy túlestek rajta. „Persze ilyen érzelmekkel nem lehet játszani, de hogy megpróbáltuk, az is egészen hihetetlen” – tette hozzá.

A kapitány jelezte, hogy beszélt Eriksennel és családjával. Hozzátette: az életben a legfontosabb az egészség, és minden gondolatukban most Christiannal és családjával vannak. Az elsőként Eriksenhez siető Simon Kjaer csapatkapitányt olyannyira megrázták a történtek, hogy a mérkőzés újrakezdése után le kellett cserélni, mert nem tudott tovább játszani, fűzte hozzá a szövetségi kapitány a The Guardian szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?