Megszerezte története első gólját az Eb-n a georgiai válogatott, de kikapott Törökországtól

Az utolsó percig izgalmas, eseménydús mérkőzésen a törökök a végén biztosították be győzelmüket, 3–1-re nyertek Georgia ellen.

Bemutatkozott története első Európa-bajnokságán a georgiai futballválogatott. Keddi ellenfele az esélyesebbnek tartott török csapat volt a dortmundi Signal Iduna Parkban.

Sokkal kezdeményezőbben és támadóbb felfogásban kezdték a törökök a meccset, hamar meg is érkeztek az első helyzetek, érezhető volt, hogy nem fogják sokáig kapott gól nélkül kihúzni a fehér mezesek. Huszonnégy percnél sokkal tovább nem is sikerült, Mert Müldür talált a kapujukba.

Fotó: UEFA EURO 2024/Facebook

Rögtön a vezető gól után úgy tűnt, megduplázhatják az előnyt a törökök, Yildiz viszont hiába örült szerzett góljának, a VAR les miatt érvénytelenítette azt és nemsokára fordult a mérkőzés képe. Néhány perc múlva a georgiai csapat vezetett veszélyes támadást, amelynek végén Mikautadze egyenlíteni tudott.

A félidő végére már sokkal szorosabb volt a játék. Nem volt könnyű dolga a török csapatnak a folytatásban sem, Arda Güler viszont a 65. percben óriási löketet ragasztott a hálóba, az Eb eddigi egyik legszebb gólját.

Nem adták viszont fel a grúzok a mérkőzést ezen a ponton, meg is volt a lehetőségük arra, hogy ismét egyenlítsenek, a felső léc viszont megmentette a törököket a 2–2-től. A meccs végén több gólszerzési lehetőség is adódott számukra, de mindegyiket kihagyták.

Utolsó támadásuknál Mamardashvili kapus is előre ment a szöglethez, hátul üresen hagyva a kaput. Az elvesztett labda után el is tudtak menni a törökök támadni, Aktürkoglu pedig az őrizetlen hálóba gurított, lezárva ezzel minden kérdést.

A törökök így győzelemmel kezdték az Eb-t, Gerogia pedig elvesztette története első mérkőzését a kontinensviadalon. A keddi játéknap esti mérkőzését Portugália és Csehország játssza egymással, ők mutatkoznak be utolsóként a résztvevő csapatok közül.

Törökország – Georgia 3–1 (1–1)

Európa-bajnokság, F csoport
Signal Iduna Park, Dortmund

Gólszerzők: Mert Müldür (25.), Arda Güler (65.), Kerem Aktürkoglu (90+7.), illetve Georges Mikautadze (32.)

Sárga lapok: A. Bardakcsi (35.), H. Csalhanoglu (89.), illetve S. Kvirkelia (55.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?