Max Verstappen nyerte a három állórajtos Ausztrál GP-t

A fölöttébb kaotikus versenyt két alkalommal szakították félbe a szervezők, akik a safety car-t és a virtuális biztonsági autót is bevetették.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a háromszor is félbeszakított vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat Melbourne-ben, ahol pályafutása során először diadalmaskodott.Fotó: Facebook/Max Verstappen

A 25 éves Verstappennek ez az idei második és pályafutása 37. futamgyőzelme, melynek köszönhetően növelte előnyét a vb-pontverseny élén. Verstappen mögött a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) ért célba, míg a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso (Aston Martin) harmadik lett. Charles Leclerc és George Russel idő előtt feladni kényszerült a futamot, melynek során, azon túl, hogy kétszer félbeszakították, két alkalommal is pályára küldték a safety car-t, egyszer pedig virtuális biztonsági autós korlátozást alkalmaztak.

Pontot szerzett még Lance Stroll,Sergio Perez, Lando Norris, Nico Hülkenberg, Oscar Piastri, Csou Kuan-jü és Cunoda Juki.

A vb április végén Bakuban, az Azeri Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?