Marco Rossi és Gera Zoltán is ott lesz Tusványoson

Számos meghívottal és színes programkínálattal várja a sport szerelmeseit a jövő kedden kezdődő 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn. A Buzánszky Jenőről elnevezett Sportterasz vendége lesz többek között az „olasz varázsló”, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is.

Legendás sportolók, sportvezetők lesznek a vendégei az idei Tusványos sportszerkciójának. A beszélgetéseket, filmbemutatókat is magában foglaló háromnapos program helyszíne a Buzánszky Jenőről elnevezett Sportterasz lesz.

Már az első „sportos” napon, szerdán világsztárokkal találkozhat a közönség, a magyar birkózósport legendás testvérpárjával, Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve Lőrincz Viktor olimpiai és világbajnoki ezüstérmes birkózóval beszélget Csinta Samu újságíró.  Ugyanezen a napon ott lesz az erdélyi Vastag Ferenc egykori világbajnok ökölvívó és Erdei Zsolt, a veterán magyarországi profi ökölvívó világbajnok is, de találkozhatunk a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével, Szabó Lászlóval, valamint Osváth Richárd kerekesszékes vívóval, aki paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok.

Sokakat érdeklő téma Rapport Richárd esetleges román színekben való versenyzése is, ezzel kapcsolatosan Szabó Lászlót, a Magyar Sakkszövetség elnökét lehet majd kérdezni.

A csütörtöki „felhozatal” is különleges Tusványoson. Ott lesz a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc egykori magyar válogatott kézilabdázó, valamint Gera Zoltán is, korábbi magyar válogatott labdarúgó, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője. Marco Rossi | Fotó: mlsz.hu

A legjobban várt meghívott minden bizonnyal Marco Rossi lesz. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával Marco Rossi, a varázsló címmel beszélget majd Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. Az olasz szakember 2018 júniusától irányítja a magyar nemzeti csapatot. Vezetésével az együttes kiharcolta a 2021-es Európa-bajnoki részvételt, amelyen egy rendkívül erős csoportban az utolsó pillanatokig versenyben volt a továbbjutásért. Az idei Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményre pedig a nemzetközi közvélemény is felkapta a fejét. A magyar csapat kétszer is legyőzte Anglia válogatottját, a szigetországiakra több mint 60 éve nem látott mértékű csapást mért a Rossi-csapat idegenben, miután lebilincselő játékkal 4–0-ra lemosta Gareth Southgate együttesét júniusban.

Pénteken is a focivonal lesz a legerősebb, de a sportakadémiákról szóló beszélgetésen ott lesz Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke, a Kozma István Birkózó Akadémia Alapítója, valamint Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia vezetője is. A Magyar futballcsapatok az európai kupaporondon; labdarúgás és gazdaság a Kárpát-medencében címet viselő beszélgetés során meghallgathatjuk Kubatov Gábort, a Ferencvárosi TC elnökét, Világi Oszkárt, az FC DAC 1904 Dunaszerdahely többségi tulajdonosát, Diószegi Lászlót, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK elnökét, Zsemberi Jánost, az FK TSK Topolya tulajdonosát is. A meghívottak sorát a Franciaországban élő Bölöni László, a dicsőszentmártoni származású edző, egykori román válogatott labdarúgó zárja.

A részletes program a rendezvény honlapján már elérhető.

Kapcsolódók

Kimaradt?