Magyarországot és Romániát is megbüntette a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egy idegenbeli mérkőzéstől eltiltotta a magyar szurkolókat az októberi angliai mérkőzésen történt rendzavarások miatt.

 Az október 12-i, londoni angol-magyar mérkőzésen a vendégdrukkerek helytelen magatartása és rendbontása miatt egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos büntetést szabott ki a FIFA. A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt.

A magyar válogatott következő idegenbeli vb-selejtezőjét, a kvalifikációs sorozat utolsó fordulójában Lengyelországban vívja november 15-én. Ezen nem lehetnek majd jelen magyar szurkolók. A csoportja negyedik helyen álló magyar nemzeti együttes a lengyelországi találkozó előtt november 12-én San Marinót fogadja.

A FIFA a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) is büntetéssel sújtotta. Ez 25 ezer svájci frankot kell befizessen a szervezet kasszájába, a válogatott tagjai által az Örményország elleni, 1-0 arányban megnyert mérkőzésen tanúsított „nem megfelelő viselkedés” miatt. A szankció okai között a találkozó megszervezése során a rendészeti és biztonsági intézkedések terén elkövetett mulasztások is szerepeltek.

Az örményeket is megbüntette a FIFA, 20 ezer svájci frankra, a válogatott tagjainak sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt.

(Nyitókép: MTI)

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?