Liga 1: pontot rabolt Bukarestből a Sepsi

 

A három vereségből álló rossz sorozatát megszakította, az FCSB ellen immár ötmeccses pontszerző szériáját viszont tovább növelte hétfő este Bukarestben a Sepsi OSK.

Nagy rohanással indult a mérkőzés, de a játék jó 15 percen át a két tizenhatos zajlott, helyzetek nélkül. A hazaiaknak sikerült többet birtokolni a labdát, így az első lövések a Sepsi kapujára mentek, de Niczuly Roland előbb Florin Tanase kemény lövését, majd a szöglet után Paulo Vinicius fejesét is hárította. Mindkét csapat szélsői sebességére játszott, közülük a szentgyörgyi Catalin Golofca volt a legveszélyesebb, aki előbb Viniciust lefutva lőtt a hosszú sarok mellé, majd szabadrúgást harcolt ki a bukaresti kaputól 20 méterre, amelyből Adnan Aganovic a sorfal felett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Erre már a hazai közönség is kezdte elveszteni türelmét, Florinel Coman fölé szálló, majd az oldalhálóba jutó lövéseit már füttyszó kísérte.

Coman lövései szünet után sem lettek pontosabbak, így Tamás Nándor elfutásánál, majd Aganovic újabb szabadrúgásánál újra a hazai kapu forgott nagyobb veszélyben. Az FCSB szintén pontrúgásból tudott egyenlíteni, Iulian Cristea szöglet utáni fejese mellé ment volna, de Florin Tanase a bal kapufa közeléből a léc alá küldte a labdát.

Tíz perccel később a büntetőből szerzett gólra is megvolt az esély, amikor Octavian Popescu felszabadítás közben lerúgta Nicolae Paunt, de a Sepsi kapitánya, Bogdan Mitrea erőtlenül balra lőtt labdáját megfogta Andrei Vlad. Az ideges hangulatú, kemény belépőkkel és sérülésekkel tarkított végjátékban újra a Sepsinek nyílt esélye a győzelemre, ám Radoszlav Dimitrov beadása Cristeárül mellé pattant, Cvetelin Csuncsukov kapáslövését Vlad lábbal hárította.

Az FCSB meccslabdáját Tanase puskázta el, aki ugyanonnan lőtt fölé szabadrúgásból, ahonnan Aganovic betalált. 

(Nyitókép: Facebook/FCSB)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?