Liga 1: jól sikerült a Rennes elleni mérkőzésre készülő Kolozsvári CFR főpróbája

Jól sikerült a Kolozsvári CFR főpróbája a labdarúgó Európa-liga csütörtöki mérkőzése előtt: a vasutasok szombaton este 3-0-ra legyőzték az Academica Clinceni csapatát a Liga 1 tizenötödik fordulójában és továbbra is vezetik a tabellát.

Győzelmi kényszerben lépett pályára szombaton este a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 tizenötödik fordulójában az Academica Clinceni ellen, ugyanis FC Viitorul ideiglenesen átvette a listavezetői helyet a tabellán azzal, hogy egy nappal korábban legyőzte a Chindia Târgoviște csapatát.

Valószínűleg ettól a gondolattól is hajtva, Dan Petrescu nem bízott semmi a véletlenre „európai” összeállításban küldte pályára tanítványait, akiknek még így is meggyűlt a bajuk a vendégek védelmével. A kiesés elől menekülő Ilfov megyeiek foggal-körömmel védték a döntetlenért járó 1 pontot, ezért a Constantin Rădulescu stadionba kilátogató mintegy 1500 nézőnek egy gólnélküli első félidő után, Culio büntetőből szerzett találatával érkezett a meg a felszabadulást hozó első gól. A döntetlenért harcoló Academica meccstervét ezzel keresztülhúzta a CFR, és a vasutasok további két góllal büntették a megnyíló vendégeket: Traore a 68., Deac pedig a 71. percben vette be Miguel Santos kapuját. 

Győzelmével a CFR 1907 immár 30 pontos, és visszaelőzte a 28 pontos FC Viitorul csapatát. A dobogó harmadik fokán a CSU Craiova áll, amely hétfőn este a Bukaresti Dinamo elleni rangadón előrt esetleges sikerével elléphet az őt pontszámban beérő (24) FCSB-től.

S itt érdemes megállni egy pillanatra.

Gigi Becali csapata vasárnap este Horațiu Feșnic kolozsvári játékvezető hathatós segítségével győzte le a Sepsi OSK-t. László Csaba tanítványai az első félidő derekán Goran Karanovics találatával megszerezték a vezetést a bukaresti Nemzeti Arénában, majd utána remekül védekeztek. 

Szünetre előnyben mehettek, és a második félidőben is jól alakultak a dolgok, míg az 55. percben Feșnic könnyű síppal befújt egy olyan tizenegyest, amiről utólag a „lefaultolt” játékos Florin Tănase is elismerte, hogy inkább ő volt szabálytalan a védőjével szemben. A büntetőt Gnohere bevágta, majd 4 perccel később Tănase is betalált.

Labdarúgó Liga 1, a 15. forduló eredményei
FC Viitorul-Chindia 3-0
Medgyesi Gaz Metan-Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1
Kolozsvári CFR-Academica Clinceni 3-0
FC Voluntari-FC Botoşani 1-2
FCSB-Sepsi OSK 2-1
Astra Giurgiu-Poli Iași (hétfő, 18:00)
CSU Craiova-Dinamo (hétfő, 20:30)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?