Közös jégkorongcsapattal indul a román bajnokságban Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely

Háromszéki Ágyúsok névvel közös jégkorongcsapatot indít a bajnokságban Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely, így immár nyolc együttes merheti össze tudását, közölte a Román Jégkorong Szövetség.

A háromszéki csapat mellett benevezett a bajnokságba a bajnoki címvédő Brassói Corona, az idei második helyezett Csíkszeredai Sportklub, továbbá a Galaci CSM, a Gyergyói Hoki Klub, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Sportul Studențesc.

A következő idény egy másik különlegessége, hogy a nyolc csapat rájátszás nélkül játszik majd. Kétmeccses fordulókat rendeznek, mindenki játszik mindenkivel, ezért összesen minden csapatnak 28 mérkőzést kell megvívnia. A helyezés a fordulókon összegyűjtött pontok alapján dől el.

A jégkorongszövetség tájékoztatása szerint az első négy helyezett folytatja szintén dupla fordulókkal, ez mindegyikcsapatnak további tizenkét mérkőzést jelent, míg az 5–8. helyezettek az alsóházban egymeccses fordulókon játszanak összesen még hat mérkőzést.

A csapatösszeállításkor figyelembe kell venni, hogy a kapus csak romániai lehet, illetve öt ifjúsági és hat külföldi játékos küldhető pályára.

(Címlapképi illusztráció forrása: Csíkszeredai Sportklub Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?