Kosárlabda: Kikapott a Konstancától a Sepsi SIC, lemarad a kupadöntőről

Sokáig tartotta magát az elődöntőben, de a meccs nagy részében hátrányban játszott a Sepsi SIC női kosárcsapata a CSM Konstanca ellen. 88–80-as vereségével elszállt esélye a román kupa megnyerésére.

Lezajlottak vasárnap a román női kosárlabdakupa elődöntői. A Final 8 játéknapjának esti mérkőzésén a Sepsi SIC a CSM Konstanca csapatával mérkőzött meg a fináléba jutásért.

Amellett, hogy a két klub idén egymás ellen küzd a hazai trófeákért, érdemes megemlíteni a köztük kialakult kisebb ellentéteket is, amelyeknek az elmúlt hetekben a sajtóban is visszhangja volt. A feszült helyzet egyik fő oka az egymás elleni bajnokik időpontjai miatt kialakult káosz volt, ugyanis néhány héten belül kétszer is játszaniuk kellett egymással a sűrű program közepette, az egyeztetés pedig nem ment zökkenőmentesen.Fotó: Sepsi SIC Facebook oldalaA negyeddöntőn gond nélkül jutott túl a sepsiszentgyörgyi csapat, több mint ötven ponttal felülmúlva a Bukaresti Agronómia együttesét. Nem izzadt meg különösen a konstancai ellenfél sem, ők szombat este a Kolozsvári „U” csapatát győzték le 76–45-re. Bár a hazai pálya előnye mellettük szólt, Gereben Líviáék nem számíthattak könnyű meccsre az elődöntőben.

Lendületesebben kezdett a konstancai együttes, az első néhány támadásukat kivétel nélkül sikerült pontszerzéssel befejeznie. Ezzel szemben a SIC kicsit beragadt az elején, hamar tízpontos hátrányban találta magát. Hristova vezérletével gyorsan elkezdtek felzárkózni a házigazdák, de a 26–19-re elvesztették az első negyedet.

A folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltak a szentgyörgyiek, hamar eltüntetve a különbséget. Ekkor vált igazán szorossá a mérkőzés képe, elkezdtek fej fej mellett haladni a csapatok. A Konstanca részéről Părău és Collins szállította leginkább a pontokat, a fehér mezesek minimális különbséggel, 47–45-re vezettek a mérkőzés felénél.

A szünetet követően ismét a konstancaiak vették át az irányítást, néhány ponttal ismét elléptek a székelyektől. Nehezen tudta közel tartani ellenfelét a SIC, a harmadik negyedben túl kevés kosarat dobott ahhoz, hogy egyenlő ellenfele legyen a riválisnak. Kilencpontos konstancai előnyről jöhetett az utolsó felvonás.

Igyekezett a végére visszajönni a játékba a Sepsi SIC, a védekezés viszont továbbra sem működött különösebben jól. Négy perccel a vége előtt azért sikerült négy pontra visszazárkózni. Támadásban egyre magasabb fokozatra kapcsolt a csapat, a különbség szinte el is tűnt, de még megvolt az előny a Konstancánál.

Újítani tudott a fehér mezes csapat is, ismét magához ragadta a kezdeményezést és visszaállította a hét pontos különbséget. Kétségbeesetten próbálkozott a végén a Sepsi SIC, de nem maradt már esély a visszazárkózásra. Végül 80 – 88-ra vesztette el a mérkőzést, így a kupa elődöntőjében búcsúzott.

A korábbi mérkőzésen a CSM Târgoviște 81–54-re győzte le a másodosztályú CSM Alexandria csapatát, így ők lesznek a konstancaiak ellenfelei a fináléban.

Sepsi SIC – CSM Konstanca 80–88 (21–26, 24–21, 17–24, 18–17)

Sepsi Aréna, Sepsiszentgyörgy

Pontszerzők: B. Hristova (38), Range C.M. (15), E. Nystrom (13), M. Green (6), K. Armanu (4), S. Cătinean (2), M. Jankovics (2), illetve A. Părău (24), K. Higgins (16), G. Mărginean (12), D. Zivkovics (10), I. Ghizilă (7), B. Jones (7) A. Delics (5), G. Irimia (4), S. Koizar (3)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?