banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Kormányzati ellenőrzést követelnek a „bölcsőjükből” kitiltott rögbisek

Egymásnak esett a Román Rögbiszövetség (FRR) és a bukaresti Arcul de Triumf (Diadalív) stadion vezetősége. A sportági szervezet cáfolja, hogy tartozása lenne és „alapos kivizsgálást” követelnek, miután a kitiltották őket az arénából.

Radu Popa, az Arcul de Triumf stadion igazgatója hétfőn kiadott közleményében azt állítja, hogy hiába próbálták késleltetni ezt a döntést, a rögbiszövetség „komolytalansága” és „felelőtlensége” miatt kénytelenek törölni minden rendezvényt, amit a sportkomplexumba terveztek. Szerinte a szövetségnek tartozásai vannak, és elfogadhatatlannak tartja, hogy nem fizetnek a sportolók szállásáért, étkeztetéséért és egyéb szükségleteikért, amikor edzőtáborba küldik őket. „A jövőben bármilyen együttműködés az FRR-rel kizárólag akkor történet, ha előre fizet a szolgáltatásokért” – olvasható a stadion Facebook-oldalán kiadott közleményben.

Illusztráció: FRR/Facebook

Az FRR elutasítja a sikkasztásért korábban elítélt igazgató vádjait és arra kéri Marcel Ciolacu kormányfőt és Elisabeta Lipăt, az Országos Sportügynökség (ANS) elnökét, hogy „alapos kivizsgálásnak” vessék alá a stadion vezetőségét. Közleményük szerint a törvény alapján a számlákat harminc napon belül kell kifizetniük, de az igazgató előre vagy három napon belül követelte a pénzt. Az FRR-nek jelen pillanatban semmilyen tartozása sincs az Arcul de Triumf sportkomplexum felé, amúgy a válogatott tevékenységét ugyanaz az ANS finanszírozza, amelyik az Arcul de Triumf stadion működtetését is. Az igazgatót rosszhiszeműséggel vádolják, szerintük az hitelteleníteni akarja a szövetséget és „belerúg” a válogatottba. „Ami ezt a támadást illeti, az FRR járulékos áldozata a komplexum igazgatója és az ANS vezetése közötti harcnak” – vélekednek.

Hozzátették: a klub kérésére utcai tiltakozást fontolgatnak, amiért nem tudják a stadiont a válogatott szükségletei szerint használni, ugyanakkor leszögezték azt is, hogy a „Tölgyek” saját, történelmi otthonukban fogják lejátszani az összes novemberi mérkőzésüket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_1pp9VAgz_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_300x250.png
banner_1EKDNy6B_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_970x250.png
banner_VDHJPUiH_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_728x90.png

Kapcsolódók

Kimaradt?