Kolozsvárra került a férfi kosárlabdázók Román Kupája

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata nyerte meg a Román Kupát, miután a szerda esti döntőben 78:65-re legyőzte a Nagyváradi VSK-t.

Kupagyőztesek | Forrás: Kolozsvári U-BT Facebook-oldalA Szamos-parti együttes 1995, 2016, 2017, 2019 és 2020 után hatodik alkalommal hódította el a serleget. A Körös-partiaknak eközben nem sikerült megtörniük az „átkot”; történetük hetedik kupadöntőjét bukták el, így ez a trófea továbbra is hiányzik a dicsőséglistájukról.

A Konstancán rendezett döntő legértékesebb játékosának Léo Meindlt választották, Szentkuti Ákos pedig a legjobb U23-as játékosnak járó különdíjjal büszkélkedhet.

„Fantasztikus élmény volt megnyerni a serleget a felnőtt csapattal. Nem számítottam arra, hogy én leszek a legjobb U23-as játékos, nem is találok szavakat arra, amit most érzek. Továbbra is keményen fogunk harcolni azért, hogy a bajnokságot is megnyerjük. Az edző sok játéklehetőséget biztosított nekem, ami önbizalmat adott” – mondta a váradiak ellen nyolc pontot és két lepattanót szerző kosaras.

Mihai Silvășan, az U-BT edzője szerint Szentkuti a korához képest érett játékos, nagyon sok lehetőség rejlik benne, ugyanakkor kiemelte Lăpuște teljesítményét is, de a fináléban kispadon hagyott Eduard Roschnafskyt is ígéretes tehetségként jellemezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?