Kisorsolták a Liga 1-es osztályozómeccsek menetrendjét

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hétfőn elkészítette az első osztályú labdarúgó-bajnokság osztályozó mérkőzéseinek a menetrendjét.

Illusztráció | Fotó: frf.roBár az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában meccseit hétfő este rendezték, ezek nem befolyásolták a „vert mezőny” helyezését, hanem a nemzetközi kupaszereplésre előselejtezője szempontjából voltak fontosak.

Az már korábban eldőlt, hogy a Liga 1-ből kiesik a büntetőpontokkal sújtott Medgyesi Gaz Metan és az Academica Clinceni, és hétfőre biztossá vált, hogy a Dinamo és a Chindia osztályozón vívhatja ki a bennmaradást a másodosztályú bajnokság 3. és 5. helyezett csapata ellen (a 4. Steaua, állami fenntartású klub lévén, nem kapott jogot a feljutásra). A 2. Ligából egyenes ágon feljutott a Petrolul Ploiești és az AFC Hermannstadt, míg Kolozsvári Universitatea és a Concordia Chiajna osztályozót játszhat.

Az osztályozók programja, május 21.:
Concordia Chiajna–Chindia Târgoviște (15.30)
Kolozsvári Universitatea–Bukaresti Dinamo (20.30)
Visszavágók, május 29. (a kezdési időpontok még nem ismertek):
Chindia Târgoviște–Concordia Chiajna
Dinamo–Kolozsvári Universitatea
Ha a visszavágók 90 perce után nem születik döntés (az idegenben lőtt gólok nem számítanak), kétszer 15 perces hosszabbítás következik, s ha szükséges, 11-eseket rúgnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?