Kínos: a nemzetközi kézilabda-szövetség elnöke Dániát hozta ki másodiknak

Mint ismert, Norvégia 29–22-re legyőzte Franciaországot a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság fináléjában. A harmadik helyen azok a dánok végeztek, akiket a franciák az elődöntőben legyőztek. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöke, Hasszan Musztafa azonban rossz sorrendet mondott be a díjátadón – számolt be a Nemzeti Sport a sport.tv2.dk honlap alapján.

„Megerősítem, hogy Norvégia lett a világbajnok – fogalmazott Hasszan Musztafa, majd a taps után meglepő módon folytatta: – Dánia lett a második és Franciaország a harmadik.”

Még fokozta is a kínos helyzetet, hogy rátért a „bronzérmes” franciákra, majd gratulált mindenkinek. Musztafát hiába próbálták felvilágosítani a szervezők, még nyomatékosította is a dánok ezüstérmét, aztán jól hallhatóan azt mondta, nem érti, amit mondanak neki.

 

Beatrice Edwige, a Győri Audi ETO korábbi, a Rosztov-Don jelenlegi francia játékosa szerint tiszteletlenség történt. „Mérges vagyok. Ez tiszteletlenség Franciaországgal szemben. Mit mondhatnék még? Normális az, hogy az IHF elnöke a döntő után nem tudja, hogy ki lett a második? Nem hiszem! Ez tiszteletlenség a francia csapattal szemben” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?