Katar 2022: a lengyeleket pénzbüntetéssel, az albánokat zárt kapus meccsel sújtotta a FIFA

Az Albán, valamint a Lengyel Labdarúgó-szövetség is a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a FIFA a Tiranában rendezett albán–lengyel mérkőzésen (0–1) történt incidensek miatt – mind a hazai, mind a vendég szurkolók agresszíven viselkedtek, különböző tárgyakkal dobálóztak – büntetést szabott ki rá első fokon.

Az albán szövetség honlapja kedden számolt be arról, hogy a FIFA a lengyelek elleni, október 12-én rendezett találkozó kapcsán büntette meg a szervezetet. A tiranai találkozón, miután a lengyelek a 77. percben Karol Swiderski révén vezetést szereztek, a hazai szurkolók feldühödtek a bekapott gólon és megdobálták a vendégjátékosokat, ezért félbeszakadt és közel negyedórát állt a mérkőzés.

Az albán szövetségnek 150 ezer svájci frankos büntetést is be kell fizetnie.

A mérkőzésen a lengyel szurkolók részéről sem maradt el a válasz - ők a hazai drukkereket dobálták -, ami miatt a FIFA 50 ezer svájci frankra büntette a lengyel szövetséget, valamint arról is döntött, hogy a válogatott szurkolói nem lehetnek ott a november 12-én Andorra otthonában sorra kerülő vb-selejtezőn.

A 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának utolsó két fordulójában az albánok előbb Angliába látogatnak, majd jön az Andorra elleni találkozó, míg a lengyelek az andorrai összecsapást követően november 15-én a magyarokat fogadják.

Az éllovas angolok mögött második lengyelek két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzik meg a negyedik magyar együttest, míg a harmadik albánokat néggyel. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Kapcsolódók

Kimaradt?