2022-es katari foci-vb: nyögvenyelős német siker a trikolórok ellen

Alaposan megizzasztotta a Németországot a román labdarúgó válogatott pénteken este Hamburgban a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának 7. fordulójában: Hansi Flick együttese az előzetes elvárásokhoz képest nyögvenyelős, csak 2-1-es győzelmet aratott a trikolórok felett.

A német válogatott eddigi formájából kiindulva (17-2-es gólaránnyal rendelkeztek hat forduló után – szerk. megj.) minden szakértő arra számított, hogy katari világbajnokság selejtezősorozatának J-csoportjában pénteken este a Románia ellen is gólzáporos győzelemnek tapsolhat a hamburgi közönség. Sőt, a román sajtóban az is felvetődött, hogy Mirel Rădoi „feladja” a Nationalelf elleni mérkőzést, és a soron következő, hétfői Örményország elleni találkozóra tartalékolja a román válogatott erejét. 

Ennek jegyében indult a találkozó a Volksparkstadionban, a hazaiak nyomasztó fölényben játszottak, és amikor Cüneyt Cakir az első percekben büntetőt ítélt a németek javára, akkor már sokan temették is a trikolórokat. Videóbírózás után viszont a török sípmester megváltoztatta döntését, és a következő akciónál a románok megszerezték a vezetést. Nicolae Stanciu szöktette jobboldalon Ianis Hagit, aki előbb befűzte Rüdigert, majd spiccel ellőtte a labdát André Ter Stegen mellett.Fotó: Agerpres/EPA

A gól megfogta egy pillanatra a németeket, és George Pușcaș lábában ott volt a második gól is, de aztán a hazai csapat rendezte sorait és 75 százalákos labdabirtoklási fölényben focizott. Mivel Rădoi csapata hihetetlenül fegyelmezetten és önfeláldozóan védekezett a szünetre a vendlgek mehettek előnyben.

Térfélcsere után Németország viszonylag gyorsan egyenlíteni tudott, Serge Gnabry távoli lövésénél tehetetlen volt, az addig kifogástalanul védő Niță.

A 25 ezert fős hazai közönség arra számított, hogy a gól megtöri a trikolórokat, de Chiricheșék tovțbbra is tartottțk az eredményt. Egészen a 81. percig, amikor egy hazai szögletnél Goreczka a csereként beállt Thomas Müller elé csúsztatta a labdát, a Bayern veteránja pedig éles szögből megszerezte a nyertes gólt Németország javára. Fotó: Agerpres/Xinhua

Észak-Macedónia papírforma szerinti győzelmet aratott Liechtensteinban, ezzel pedig feljött a tabella 2. helyére. A hétfőn esedékes 8. fordulóban a jelenleg 4. helyen álló Romániának esélye lesz átvenni ezt a pozíciót, ugyanis Bukarestben fogadja az előtte álló Örményországot, Észak-Macedónia pedig Németországot látja vendégül.        

Európai világbajnoki selejtezők, J-csoport, a 7. forduló mérkőzései

  • Németország-Románia 2-1
  • Izland–Örményország 1-1
  • Liechtenstein-Észak-Macedónia 0-4

1. Németország          7      6       –      1       19–3        18
2. Észak-Macedónia   7      3     3       1        15–6        12
3. Örményország        7      3      3      1        8–10        12
4. Románia                  7      3      1       3        10–8       10
5. Izland                        7      1      2       4        7–15         5
6. Liechtenstein          7       –     1       6         2–19        1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?