Katar 2022: Izland labdarúgó-válogatottjának játékosai mentesítést kaptak a romániai járványügyi szabályok alól

Izland labdarúgó-válogatottjának játákosai mentesítést kaptak az országos vészhelyzeti bizottságtól (CNSU) a romániai járványügyi szabályok alól, és megszállhatnak egy bukaresti hotelben, így sikerült elkerülni azt, hogy a román válogatott a zöld asztalnál 3-0-ra elveszítse a november 11-re betervezett világbajnoki selejtezőt - közölte kedden egy sajtótájékoztatón az ifjúsági és sportminiszter.

Fotó: Facebook/Novák Károly EduárdNovák Eduárd beszámolója szerint az "utolsó pillanatban" sikerült megoldást találni arra, hogy az izlandi válogatott a romániai korlátozó intézkedések miatt ne legyen kénytelen lemondani a találkozót. A járványügyi szabályok szerint ugyanis a szállodák kizárólag beoltott vagy a fertőzésen átesett vendégeket fogadhatnak.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók nem mentesülnek a szabályok alól. Emlékeztetett arra is, hogy a november 11-i Románia-Izland világbajnoki selejtezőt nézők nélkül játsszák majd a bukaresti Steaua stadionban.

Az izlandi labdarúgó-szövetség korábban közölte, hogy a válogatottjuk lemondja a mérkőzést, ha a játékosokat nem szállásolhatják el egy bukaresti hotelben. Ebben az esetben a nemzetközi szövetség szabályai szerint a román válogatott 3-0-ra elveszítette volna a találkozót. 

Kapcsolódók

Kimaradt?