Jótékonysági akciót szerveznek a Sportklub játékosának felépüléséért

Adománygyűjtést indítottak a Csíkszeredai Sportklub szurkolói egyesületei és személyes barátai a súlyos betegséggel küzdő Sajtos Katalin megsegítéséért. A kezdeményezés egyik szervezője, Gábor Félix beszélt a Maszolnak a segítségnyújtás lehetőségeiről.

A Csíkszeredai Sportklub hétfő délután tett közzé jótékonysági felhívást Facebook oldalán női jégkorongozójának, Sajtos Katalinnak (ismert becenevén Kasky) megsegítéséért. A sokszoros válogatott és többszörös országos bajnok sportoló súlyos betegséggel küzd, a gyógykezelés pedig anyagilag nagy kihívást jelent, ezért is szeretné a lehető legnagyobb segítséget megadni neki a klub, szurkolótáborával és ismerőseivel együtt.

A hétfői Sportklub – Budapest Jégkorong Akadémia mérkőzésen a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete és a Lokálpatrióták Csíkszereda közös szervezésében tartották az első szurkolói gyűjtést.„Nem olyan régen Popescu Magdolna csapattársával és régi barátjával közösen döntöttük el, hogy akkor megszervezzük ezt az akciót. Az első cél a hétfői gyűjtés volt, utána jött az ötlet, hogy számlaszámokon, többek közt Revoluton fogadjunk adományokat. Az akciót felkarolta az FK Csíkszereda is, hiszen Katalin 2018-ban ott is leigazolt sportoló volt” – osztotta meg a kezdeményezés elindításának részleteit a Maszollal Gábor Félix.

Hangsúlyozta azt is, hogy az összefogás ötlete eredetileg a csíkszeredai fodrászatoktól származik, hiszen a jégkorongozónő civil foglalkozása szerint fodrász. Beharangozta továbbá, hogy az említettek mellett egyéb módon is szeretnének pénzt gyűjteni Sajtos Katalin számára, többek között ereklyék jótékonysági licitre bocsájtásával.

„ Az én felajánlásom egy magyar válogatott jégkorong mez. Emellett a Csíkszeredai Sportklub csapatkapitánya, Becze Tihamér felajánlott egy általa viselt mezt. Valószínűleg lesznek még hasonló felajánlások” – tette hozzá az elmondottakhoz.

Adományokat a következő bankszámlaszámra fogadnak a kezdeményezők: RO04CECEHR0108RON0531950 (tulajdonos Gábor Félix) vagy Revoluton a 0747698856-os telefonszámon (revtag: gfelix8).

A banki utalás mellett lesz a továbbiakban lehetőség készpénzt is felajánlani, ezzel kapcsolatban Popescu Magdolnát lehet keresni a 0740682443-as telefonszámon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?