Jégkorong Erste Liga: szoros mérkőzésen győzött a Csíkszereda

Egygólos Sportklub-győzelemmel ért véget a Győri ETO csíkszeredai vendégjátéka a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A másik jégre lépő erdélyi csapat, a Brassói Corona magabiztosan kerekedett felül a MAC gárdáján.

Sportklub-lehetőségekkel indult az összecsapás, ám a második perc végén egy szerencsés találattal mégis az ETO szerezte meg a vezetést. Páterka inkább beadásnak szánt ívelése utat talált Adorján kapujába (0–1). A hátrány tudatában nagyobb sebességre kapcsoltak a házigazdák, nem nagyon hagytak teret a győrieknek kibontakozni Beczéék. Meg is lett az eredménye a hazaiak agresszív játékának, Fodor Csanád egy szépen kijátszott akció végén, emberelőnyben kiegyenlített a 11. percben (1–1). Bő három perccel a játékrész vége előtt Becze szerezte meg a vezetést a csíkiaknak, rosszul eltalált lövése érdekesen hullott a kapuba (2–1). A harmad krónikájához tartozik, hogy a hazaiak támadója, Vojtech Polak egy palánk melletti szituációnál térdsérülést szenvedett és nem tudott visszatérni a jégre.

Az első szünet után is lendületben maradt a házigazda. A 25. percben Sofron István okosan csúsztatta a hálóba Salló átadását (3–1). Nyomasztó fölényben játszott ezekben a percekben a Sportklub, szinte alig láthattunk győri támadást. Ennek ellenére nem tudta növelni előnyét a székelyföldi gárda, sőt, a 39. percben Schmál kihasználta a hazai védők késlekedését és közelebb hozta csapatát (3–2).

A harmadik harmad nem hozott sok izgalmat. Gyorsan peregtek a játékpercek, többnyire a Sportklub akarata érvényesült. Újabb gól azonban nem született, bár egy Sofron helyzetnél megnézték a bírók, hogy nem jutott-e túl a gólvonalon a korong, ám végül bulival folytatódott a játék. A Győr a végén a kapusát is levitte, de az eredmény nem változott. Az Csíkszereda vasárnap a MAC HKB-t látja vendégül, a győriek szombaton Brassóban lépnek jégre.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszereda: „Az első harmadban jól álltunk bele a meccsbe, megmutattuk, hogy jól tudunk védekezni is és nagy nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfél kapuját. A második játékrészben túl szélesen játszottunk, túl nyitottak voltak a területek, a végén viszont nagyon jól meg tudtuk őrizni az előnyünket. Az erősségünk az volt, hogy az egy gólos előnyt meg tudtuk tartani, ami fontos, mert a rájátszásra meg kell tanulnod megnyerni a szoros mérkőzéseket. Ami hátrány, hogy túl sok lehetőséget puskáztunk el ma este”.

Ladányi Balázs vezetőedző, UNI Győr ETO HC: „Az első két harmadban a védekezésünk dominált, mivel az ellenfél nem sok esélyt adott támadni. A végén, amikor kezdtek fáradni, akkor kicsit megélénkültünk és jöttek a helyzeteink is. Lehoztuk a kapust, de egyenlíteni már nem tudtunk. Nem vagyunk egy súlycsoportban a Csíkszeredával, de szoros mérkőzéseink voltak eddig és pontot is tudtunk már szerezni ellenük. Összességében jó úton haladunk”.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Csíkszeredai Sportlub – UNI Győri ETO HC 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, nézők nélkül
Gólszerzők: Fodor (11.p.), Becze (17.p.), Sofron (25.p.), ill. Páterka (2.p.), Schmál (39.p.)
Kapura lövések száma: 50–24
Kiállítós percek: 2, ill. 6 perc

Brassói Corona – MAC HKB Újbuda 4–1

A csapatot tizedelő viszontagságos hetek után a Corona ismét teljes négy sorral léphetett jégre, kapujában Polc kezdett, míg az újbudaiaknál Bálizs állt a vasak között. A nyitó harmadban utóbbi tartotta a döntetlent, 15-ből 15 lövést fogott, miután a hazaiak háromszor annyit tüzeltek, mint vendégeik – számolt be a jkb.hu. A MAC a mérkőzés közepéig tudta tartani a brassói rohamokat, ekkor azonban egyetlen perc leforgása alatt Hunt és Gliga is betalált (dacára annak, hogy ez a játékrész már sokkal kiegyenlítettebb volt). A záró periódus elején minden kérdés eldőlt: előbb Zagidullin talált be Gliga passzából, majd a 46. percben a román csatár emberelőnyben is eredményes tudott lenni, így 2+1-gyel a találkozó legjobbja lett. Az újbudaiak az 58. perc elején rontották el Polc shutoutját, egyenlő létszámnál Izacky állította be a 4-1-gyes végeredményt. A Corona így „visszatérése” óta két meccsen négy pontot gyűjtve kezdte meg a visszakapaszkodást, a MAC ugyanakkor sorozatban negyedik bajnoki vereségénél tart.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Brassói Corona – MAC HKB Újbuda 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok, nézők nélkül
Gólszerzők: Hunt (30.p.), Gliga (32. és 46.p.), Zagidullin (43.p.), ill. Izacky (58.p.)
Kapura lövések száma: 44–31
A játéknap további eredményei:
Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok 9–1
Mikolci Jegesmedvék-UTE 4–3
FTC-Telekom-Debreceni EAC 1–5

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?