Erste Liga: Rangadót nyert a Csíkszeredai Sportklub

Idegenben is hazai pályát teremtettek a Sportklub szurkolói | Fotó: MAC HKB ÚjbudaMagabiztos játékkal gólzáporos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata aktuális magyarországi túrájának zárómeccsén a MAC HKB Újbuda csapata ellen. A mérkőzés 35 percig volt szoros, Fodor Csanád négy ponttal zárt.

Rangadóhoz méltó játékkal indult a ligaelső Sportklub és az esetleges győzelmével a második helyre ugró MAC HKB Újbuda összecsapása. Az első harmad feléig nem esett gól, ám a 10. Percben Sofron István kiállítása nyomán emberelőnybe kerültek a házigazdák és Garát révén ki is használták a létszámfölényt (1-0). Nem késett sokáig a vendégek válasza, a bombaigazolsának bizonyuló Szkacskov góljával a 17. percben egyenlítettek a kékek (1-1).

A második harmadból alig öt perc telt el, amikor Rokaly Norbert góljával átvette a vezetést a Sportklub (1-2). Erre tíz perc elteltével még volt válasza a MAC-nak, Gooch egyenlített (2-2), ám ezt követően a vendégek percei következtek. Fél perccel a hazaiak egyenlítő találata után Becze vette vissza a vezetést, majd Kuljash szerzett hatalmas gólt, a székelyföldi gólparádét Fodor folytatta kettős emberelőnyben (2-5). Sajnálatos momentuma volt a meccsnek, hogy  Kuljash gólját követően Dansereau csúnyán szabálytalankodott a lövés pillanatában, a hazaiak légiósának végleges kiállítás lett a „jutalma”.

A záró játékrészt már a Bálizst váltó Farkas Rolanddal a kapuban kezdte a házigazda, ám gyors találatával Láday sokkolta tovább a házigazdákat négyre növelve a különbséget (2-6). Garát góljával még zárkózott a MAC, ám Casaneanu és Fodor lezárták a mérkőzést (3-8). Fodor Csanád két gólja mellett kettő asszisztot is kiosztott, így négy ponttal zárta az összecsapást. Az alig három sorral felálló székelyföldiek meggyőző játékkal, magabiztosan győztek a liga rangadóján és megerősítették vezető pozíciójukat a bajnoki táblázaton. A székelyföldiek a megszerezhető 12 pontból 11-et behúztak magyarországi túrájukon.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
MAC HKB Újbuda - Csíkszeredai Sportklub 3-8
Budapest, Tüskecsarnok 725 néző
Gólszerzők: Garát (12. és 47.p.), Gooch (35.p.),  ill. Skacskov (17.p.), Rokaly N. (25.p.), Becze (36.p.), Kuljash (37.p.), Fodor (38. és 60.p.), Láday (41.p.), Casaneanu (52.p.)
Kapura lövések száma: 33-38
Kiállításpercek: 29, ill. 8 perc

(Borítókép: MAC HKB Újbuda)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?