Jégkorong: Csíkszeredai Sportklub-fölény a felkészülési tornán

Székelyföld Kupa néven először szervezett felkészülési jégkorong tornát a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) az elmúlt hétvégén. A Csíkkarcfalván lejátszott mérkőzéssorozat a várakozásoknak megfelelően a Csíkszeredai Sportklub elsőségét hozta. Bemutatkozott a közönségnek Háromszéki Ágyúsok csapata.

Három napon át újra jégkorong-mérkőzéseken izgulhattak a székelyföldi hokirajongók. Az első alkalommal megszervezett Székelyföld Kupa küzdelmeire a hazai Sapientia U23 mellett a Csíkszeredai Sportklub, a Háromszéki Ágyúsok és a Bukaresti Steaua kapott meghívást. A torna külön érdekessége az volt, hogy a közönség első alkalommal láthatta a közelmúltban alakult Ágyúsok csapatát, amely a román bajnoki küzdelmekbe fog bekapcsolódni.

A mérkőzések sorát a Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua nyitotta meg. Az egykori nagy rangadók emlékét nem tudták felidézni a felek, a székely csapat hatalmas fölényben játszva 20 góllal terhelte meg a piros-kékek hálóját, válasz pedig nem érkezett a túloldalról. A szeredaiaknál négy góllal mutatkozott be Vojtěch Polák, ugyanennyiszer köszönt be Fodor Csanád is. Az első játéknap másik mérkőzésén a Háromszéki Ágyúsok sima, 5–0-s vereséget mért a házigazda Sapientia U23 gárdájára.

Szombaton a háromszéki gárda egy gólos különbséggel legyőzte a Steauát, az egyetlen találatot Bíró Mátyás neve mellé jegyezhettük fel. A másik mérkőzésen a Sportklub „oktatott” és nyolc góllal jobbnak bizonyult a Sapientia U23 csapatánál, Polák ezúttal három találatig jutott.Fotó: szja.ro

A vasárnapi Ágyúsok–Sportklub mérkőzésnek tehát a tornagyőzelem volt a tétje. A csíkiak újfent gólerősebb játékot mutatva hét gólt szereztek és egyet sem engedtek ellenfelüknek, így három győzelemmel, imponáló 36–1-es gólkülönbséggel szerezték meg a Székelyföld Kupát. A harmadik helyezett a Sapientia U23 lett, miután három gólos győzelmet arattak a Steaua fölött.

I. Székelyföld Kupa, Csíkkarcfalva
Péntek
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 20–0 (6–0, 5–0, 9–0)
Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok 0–5 (0–2, 0–2, 0–1)
Szombat
Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 1–9 (0–3, 0–3, 1–3)
Vasárnap
Csíkszeredai Sportklub–Háromszéki Ágyúsok 7–0 (1–0, 2–0, 4–0)
Sapientia U23–Bukaresti Steaua 5–2 (1–0, 4–1, 0–1)
A torna végeredménye:
1. Csíkszeredai Sportklub 9 pont (36–1)
2. Háromszéki Ágyúsok 6 pont (6–7)
3. Sapientia U23 3 pont (6–16)
4. Bukaresti Steaua 0 (2–26)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?