banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Iohannis szerint Párizsban új fejezet íródott a román sport történetében

Klaus Iohannis szerdán, a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerző romániai sportolók kitüntetésekor kijelentette, hogy a sportnak „az őt megillető helyre” kell kerülnie az ország prioritási listáján.

Kitüntette a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerző romániai sportolókat Klaus Iohannis. Beszédében az államfő hangsúlyozta, hogy a román sportolók olimpiai érmei „a román sport megújulásának szimbólumai”. Klaus Iohannis az eseményen a kitüntetett sportolókat és edzőket a következő nemzedékek valódi példaképeinek nevezte, akik bebizonyították, hogy kemény munkával és elkötelezettséggel bármit el lehet érni.

Klaus Iohannis elnök a Cotroceni-palotában kitünteti a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett sportolókat | Fotó: Agerpres

„Ugyanakkor az önök üzenetét meg kell hallaniuk és meg kell érteniük azoknak, akiknek a feladata a román sport támogatása és népszerűsítése, hogy valamennyi sportoló részesülhessen a teljesítményéhez szükséges segítségben. Amint azt elnöki megbízatásom alatt folyamatosan fenntartottam, elengedhetetlen, hogy a sport az őt megillető helyre kerüljön az ország prioritási listáján” – fogalmazott az államfő.

Iohannis méltatta a román sportolók erőfeszítéseit és azt, hogy az olimpiai érmeik egyesítették a nekik szurkoló polgárokat. Elmondta, hogy míg a sportolók számára az érmek egy cél elérését jelentik, addig a román társadalom számára ezek az elismerések a román sport megújulásának szimbólumai. Az államfő kijelentette, hogy Párizsban „új lap” íródott a román sport történetében. „A múlt, a jelen és a jövő bajnokai szimbolikusan átívelnek a román sport történetén, ami azt mutatja, hogy országunkban hatalmas lehetőségek rejlenek, amelyeket ki kell aknázni” – zárta beszédét Iohannis, írja az Agerpres.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?