Hivatalos: Neymar marad Párizsban, évi 36 milliót keres

A brazil sztár 2025-ig hosszabbította meg jövőre lejáró szerződését.

Véget értek a Neymar jövőjével kapcsolatos találgatások, a Paris-Saint-Germain hivatalos honlapja ugyanis közölte, hogy a 29 esztendős játékos négy évvel meghosszabbította szerződését a klubbal. A négy éve a Barcelonától 222 millió euróért megszerzett Neymar eredeti szerződése jövőre járt volna le, ezt hosszabbították meg – a korábbi sajtóhírekhez képest egy évvel rövidebb ideig – 2025-ig.

Nem spóroltak sokat a párizsiak az új kontraktussal, ugyanis Neymar és ügynöke, atyja nem sokat engedtek a mostani, bónuszokkal együtt évi 40 millió euró körüli bérből a gazdasági válság miatt sem. Angol és olasz források szerint Neymar ezentúl csak évi nettó 28 millió eurót fog keresni, de évi nettó 8 millió eurós bónusszal, amely akkor jár, ha bejut a csapat a Bajnokok Ligájába (BL). A nemzeti bajnokságok hivatalos rangsorának és a BL-helyek jelenlegi leosztásának fényében ez azt jelenti, hogy ha a PSG a Ligue 1-ben dobogón végez, akkor jár a pénz Neymarnak.

„Szinte minden kérdésben megegyeztünk, nagyon boldog vagyok itt a PSG-nél” – nyilatkozta a minap maga Neymar. A nagy kérdés Párizsban most már csak az, mi lesz Kylian Mbappéval, akinek szintén jövőre jár le a szerződése, és legalább olyan szüksége van rá a Real Madridnak, mint a Szuperliga beindulására.

Korábban felröppentek olyan spekulációk, hogy a brazil sztár visszatérhet korábbi csapatához, ám egyértelmű, a Barcelona nincs olyan anyagi helyzetben, hogy kivásárolja Neymart.

(Nyitókép: Facebook/PSG)

Kapcsolódók

Kimaradt?