BL: a teljes bírói gárdát lecserélik a PSG–Basaksehir szerda esti meccsére

Szerdán 19:55-tól a 14. perctől folytatódik a Paris Saint Germain és az Istanbul Basaksehir kedden félbeszakadt mérkőzése. A meccset az UEFA közleménye szerint a korábbi román bírói stáb helyett holland–lengyel játékvezetői stáb veszi át, Danny Makkeile vezetésével.

Mint írtuk, az eredetileg kedd estére kiírt találkozó akkor szakadt félbe, amikor a török csapat másodedzőjét, Pierre Webót kiállították. Ekkor azt történt, hogy Ovidiu Hațegan játékvezető kérdésére válaszolva a negyedik játékvezetőként ténykedő Sebastian Colțescu „fekete fickónak” (ăla negru – szerk. megj.) nevezte Webót. Amikor ezt a csapat egyik játékosa, Demba Ba szóvá tette, a bíró őt is kiállította, a csapatok ezt követően vonultak az öltözőbe.

 

Az UEFA szerdán reggel közölte, hogy „alapos vizsgálat" fogja követni az incidenst. "A rasszizmusnak és a diszkriminációnak semmilyen formában nincs helye a labdarúgásban" – fűzték hozzá az UEFA képviselői.

A fölösleges feszültségkeltés elkerülése érdekében az UEFA nem csupán a kivizsgálás alatt álló Sebastian Colțescut, hanem a teljes román brigádot „kispadra ültette” a szerdai mérkőzés előtt, így a PSG-Basaksehir találkozót a holland Danny Makkelie vezeti, akit honfitársa Mario Diks és a lengyel Marcin Boniek segít majd. A negyedik játékvezető a szintén lengyel Bartosz Frankowski lesz, a VAR-szobában pedig az olasz Marco Di Bello és Maurizio Mariani dolgoznak.

Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban közösségi oldalán jelezte, hogy reméli, a szövetség ki fogja vizsgálni az ügyet. Erdogan hozzátette, hogy nem csak a sportban, hanem az élet minden területén ellenzik a rasszizmust és a diszkriminációt. A két érintett csapat pedig egymással egyetértésben osztotta meg az UEFA „Mondj nemet a rasszizmusra" jeligéjét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?