banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Hazai győzelemmel tett egy lépést a felsőház felé a Sepsi OSK

Az első félidő hajrájában szerzett góllal győzött és otthon tartotta a három bajnoki pontot a Sepsi OSK a labdarúgó Szuperliga szombat esti piros-fehér rangadóján, az Aradi UTA ellen.

Remek első perceket produkált a válogatott szünet után újrainduló Szuperliga szombati játéknapján hazai pályán szereplő Sepsi OSK. A piros-fehérek a hasonló színösszeállítású Aradi UTA ellen igyekeztek gyarapítani pontjaik számát. Ennek megfelelően nekirontott ellenfelének a két volt FK Csíkszereda játékossal felálló Szentgyörgy. Gyenge Szilárd újra bizalmat kapott a kapuban és Omar El-Sawy is a kezdőben kapott helyet.

Gyenge Szilárd ezúttal is kezdőként lépett pályára | Fotó: Sepsi OSK

A kezdeti rohamok után elmaradtak a gólhelyzetek, alaposan visszavettek a felek és ez rányomta a bélyegét a játék színvonalára. Hogy mégis megszületett a házigazdák vezető találata, abban az aradi védelemnek is kulcsszerepe volt. Egy rövidre sikerült felszabadítás után Szota fejelte a labdát Matei elé, aki hat méterről volt eredményes (1–0).

Gyenge Szilárd az első játékrész hajrájában, majd a második játékrész elején is bizonyította, hogy méltó Valentin Suciu vezetőedző bizalmára, magabiztosan őrizte hálóját a fiatal kapustehetség.

A folytatásban sem taposták le egymás sarkát a csapatok, legalábbis ami a gólszerzési lehetőségek számát illeti. A kevés helyzetet hozó második 45 percben nem esett több találat, így a Sepsi fontos három ponttal gazdagodott, megelőzte az aradiakat a tabellán és egyetlen hely választja el a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helytől.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 13. forduló
Sepsi OSK – Aradi UTA 1–0 (1–0)

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 3487 néző
Vezette: Fesnic Horatiu Mircea (Kolozsvár)
Gólszerző: Matei (44.)
Sepsi OSK: Gyenge – Harut, Ciobotariu, Ninaj, Stefan (Hajdin, 79.) – Kallaku (Alimi, 61.), Mino – El-Sawy (Oroian, 61.), Matei (Neskovics, 89.), Dumitrescu – Coman (Sigér, 89.) Vezetőedző: Valentin Suciu
UTA: R. Popa – Rapa, Poulolo, Benga, Trif (Mabea, a szünetben) – Hrezdac – Cimpanu (Dumiter, a szünetben), Joao Pedro (Fábry, a szünetben), Van Durmen (Vuletich, 79.), Omondi – Costache (Zsóri, 79.) Veztőedző: Mircea Rednic

További eredmények
Gloria Buzău – AFC Hermannstadt 3–0
Kolozsvári Universitatea – ACS Suporter Club Oţelul Galaţi 2–0

Később játsszák
Petrolul Ploiești – Kolozsvári CFR
Universitatea Craiova – FC Botoșani
Bukaresti Dinamo – FCSB
Politehnica Iași – Unirea Slobozia
Bukaresti Rapid – Farul Constanța

Az élcsoport
1. Kolozsvári U 26 pont
2. Universitatea Craiova 20
3. Oţelul Galaţi 19
4. Kolozsvári CFR 18
5. Bukaresti Dinamo 18
6. Petrolul Ploiești 18
7. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 17
8. FCSB 16

(Borítókép: Sepsi OSK)

Kapcsolódók

Kimaradt?