Hat év után ismét bíróság elé állítják a volt LPF-főnököt a Liga 1-es közvetítési jogok odaítéléséért

A bukaresti táblabíróság tárgyalja újra alapfokon a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tévéközvetítési jogának értékesítése kapcsán hat évvel ezelőtt kirobbant korrupciós ügyet – rendelte el kedden a legfelsőbb bíróság jogerős határozata.  

Fotó: képernyőmentés/a Fanatik Youtube-csatornája

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017-ben azzal vádolta meg Dumitru Dragomirt, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) volt elnökét, hogy 3 millió euró kenőpénzt fogadott el Ioan Bendeitől, az RDS-RCS telekommunikációs cég volt ügyvezetőjétől a Liga 1-es futballmeccsek közvetítési jogának odaítéléséért cserébe.

A bukaresti törvényszék 2019-ben 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az LPF volt főnökét – és Bendeit – az adócsalási és sikkasztási vádakat is felvonultató ügyben, de 2021-ben a fővárosi táblabíróság eltörölte a szankciót és újratárgyalást rendelt el az ügyben. Az ítélőtábla azért döntött így, mert Dumitru Dragomir fia, Bogdan Dragomir ugyancsak a vádlottak között szerepelt – őt felmentették – és ügyvédi státusza miatt a táblabíróságnak kellett volna eljárnia az ügyben. Most ez meg is fog történni: hat évvel az ügy kirobbanása után a legfelsőbb bíróság kedden elrendelte, hogy a táblabíróság tárgyalja alapfokon újra az esetet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?