Gyászol a sportvilág, tragikusan fiatalon elhunyt a kézilabdabajnok

Tragikusan fiatalon, mindössze 34 évesen távozott az élők sorából Iryna Glibko. Az ukrán válogatott kézilabdázó halálhírét csapata, a SCM Râmnicu Vâlcea közölte még szerda este, azóta pedig már az is kiderült, hogy a hazai élvonal egyik legjobb légiósa rákbetegség következtében hunyt el.

A vâlceai együttes szakosztályvezetője, Florin Verigeanu az orangesport.ro-nak beszélt arról, hogy a sportolót mintegy két évvel ezelőtt diagnosztizálták mellrákkal, de a Bukarestben elvégzett kezelés hatékonynak tűnt. Tavaly nyáron viszont egyszeriben kiújult, áttétekkel a máján. Azóta már nem is tudott versenyszinten sportolni, de az edzésekre így is töretlenül kijárt. „Szomorú sorsa volt. A szülei meghaltak amikor még nagyon kicsi volt. A testvérével volt itt (szerk. megj. Râmnicu Vâlcean). Árvaházban nevelkedett” – mondta Verigeanu.

Fotó: SCM Râmnicu Vâlcea/Facebook

Közölte azt is, hogy a hazai női bajnokság kétszere gólkirálynőjét Vâlcean ravatalozzák fel, a klub tartja a kapcsolatot az elhunyt testvérével, hogy a temetéséről gondoskodjanak.

Iryna Glibko tizenkét évvel ezelőtt érkezett Romániába, ahol 2018, 2019 és 2023-ban az élvonalbeli bajnokság legjobbja volt. Kétszer gólkirálynőként zárta a szezont, ugyanakkor a Bukaresti CSM-vel 2015-ben bajnoki címet is nyert. A vâlceai csapathoz 2017-ben érkezett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?