banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Az országos fogathajtó bajnokság döntője Marosvásárhelyen

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is Marosvásárhelyen, a méntelepen szervezik meg a kettesfogathajtó bajnokság országos döntőjét. 

A rendezvény pénteken a díjhajtással kezdődött, amikor a zsűri a mozgásban lévő lovak elengedettségét, hajlékonyságát, a két ló munkáját, a jármódok szabályosságát, a feladatok pontos végrehajtását, a hajtószár kezelését és hajlékonyságát bírálta. 

Szombaton 12 órától a fogathajtás leglátványosabb versenyszáma, a maratonhajtás kezdődik. Az összetett hajtóversenyek legnehezebb és egyben leglátványosabb, legizgalmasabb része. A pálya öt szakaszra van felosztva és minden szakaszra az iram és a távolság szorzataként úgynevezett alapidőt állapítanak meg, amelyet túllépni öt másodpercenként csak 1 hibapontért lehet. Pontos indulást, érkezést szakaszbírók mérik és fotocellás időmérővel mérik.A szerző felvétele

Vasárnap délután fél egytől a fogathajtók számára kezdődik az akadályhajtás, – a pontosság és a gyorsaság tesztje. Itt a versenykocsik, hátsó keréknyomtávjához igazított bójapárok között kell áthajtani egy előre felállított pályarajz szerinti vonalvezetésnek megfelelő sorrendben. A bóják tetején 1-1 labda van, és a versenyzőknek úgy kell közöttük áthajtani, hogy a labda ne essen le. 

A versenyszám lejárta után díjazzák a különböző versenyszámokban elért eredményeket, illetve az összesített pontszámok alapján dobogós helyet elért versenyzőket. 

Rákóczi Gergő/ A szerző felvétele

Az október 11 és 13 között zajló versenyen a Sziget utcai méntelepre látogatók megnézhetik az országos mezőny legtehetségesebb versenyzőit, közöttük a tizennégyszeres országos bajnok Rákóczi Gergőt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?