Férfi kosár BKT EuroKupa: DJ Seeley megnyerte a meccset a Kolozsvári U-BT-nek Wroclawban

Tizenöt pontos hátrányt ledolgozva győzte le ellenfelét a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda BKT EuroKupa B-csoportjának 2. fordulójában; Mihai Silvășan tanítványai a Pazar formát kifogó DJ Seeley vezérletével 70-67-re nyerte a Slask Wroclaw otthonában.

Fotó: euroleaguebasketball.netPocsékul ment a játék a Kolozsvári U-BT-nek szerda este Lengyelországban. Ezt Mihai Silvășan, a csapat edzője és a játékosok is elismerték pár perccel azután, hogy … megnyerték a Slask Wroclaw elleni találkozót.

A mérkőzés elején még csak az látszott, hogy mindkét alakulat ideges, a játékosok nem találták egymást a pályán és a gyűrű felé vezető utat is „elfelejtették”: a párharc első 3 percében mindössze egy-egy pontot szereztek. Niziol elsüllyesztett egy hárompontost, majd 3-ból 3 büntetőt dobott a büntetővonalról, így 8-4-re vezetett a Slask. Jarrell Eddie válaszolt, de Dusan Miletics megszerezte első pontjait az este folyamán, így 10-7 lett az állás. Niziol egy szép zsákolás után a büntetővonalról is betalált, így kevesebb mint 7 perc alatt 11 pontra növelte pontjainak számát, és a Slask 21-15-ös vezetéssel vonulhatott a második negyedbe.

Artsiom Parakhouski dominált a festékben, és 6 pontot szerzett a padról, amivel 29-22-re növelte a Slask előnyét. Andrija Stipanovic kosarára Golebiowski válaszolt egy labdaszerzéssel, így megőrizte 7 pontos előnyét. Szünet előtt Stipanovic 4 pontot szerzett zsinórban, Seeley pedig egy nehéz triplát dobott, így a félidőben 36-33-ra felzárkózott az U-BT.

A második félidő elején Seeley egy újabb triplával egyenlített, de Miletics és Hassani Gravett pontjaival a Slask egy 7-0 rohamot produkált, és a lengyel csapat ismét elhúzott (43-36). A házigazdák felpörögtek, és Saulius Kulvietis zsinórban két triplával 56-41-re növelte a különbséget. A kolozsváriaknak elsősorban Seeley tripláinak köszönhetően sikerült meccsben maradniuk, az amerikai légiós kétszer is betalált a „belvárosból”, így az U-BT 56-48-ra csökkentette hátrányát az utolsó negyedre.

Mateusz Zebski és Golebiowski egy-egy kosarával 64-56-ra vezetett a Slask, és úgy tűnt, hogy ezt a meccset kézben tartja. De tévedtek. Seeley két újabb hárompontosával 67-66-ra hozta fel a vendégeket, majd Jarrell Eddie egy hatalmas fadeaway-dobással az előnyt is megszerezte 25 másodperccel a vége előtt. Gravett eladta a labdát, Bryce Jones pedig biztos kézzel feltette két büntetőjét és ezzel megpecsételte a vendégek hatalmas győzelmét.

A kolozsváriak a 3. fordulóban a francia Mincidelice JL Bourg en Bresse csapatához látogatnak. A jövő szerdán, október 17-én sorra kerülő találkozót a Prima Sport1 élőben közvetíti.  

Férfi kosárlabda BKT EuroKupa, B-csoport, 2. forduló

  • Slask Worclaw – Kolozsvári U-BT 67-70

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?