Férfi kézilabda-vb: a Zöld-foki-szigetek visszalépett a tornától

A Magyar Kézilabda-szövetség a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a magyar férfi válogatott csoportellenfele, a koronavírus-járvány által sújtott Zöld-foki-szigetek visszalépett az egyiptomi világbajnokságtól.

Ez azt jelenti, hogy az afrikai csapat összes találkozóját 10–0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára írják jóvá, így a már lejátszott Magyarország–Zöld-foki-szigetek összecsapás mérkőzés végeredményét (34–27) is törölték, továbbá a magyar és a német csapat mellett Uruguay is továbbjutott a középdöntőbe.

Visszalépett a világbajnokságtól a Zöld-foki Köztársaság Bejelentette a férfi világbajnokságtól való visszalépését a...

Közzétette: Magyar kézilabda-válogatott – 2021. január 18., hétfő

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy csapat csak akkor léphet pályára, ha legalább 10 kézilabdázót – egy kapust is beleértve –, egy edzőt és egy orvost vagy fizioterapeutát ki tud állítani. Mivel ez a Zöld-foki-szigetek esetében a magyarok elleni meccs után ez már nem állt fenn, elmaradt a csapat vasárnapi, németek elleni mérkőzése, majd hétfőn visszalépett a tornától az afrikai együttes.

Az egyiptomi vb A-csoportjában kedden rendezik a záró fordulót, amelyben Uruguay elkönyvelheti a 10–0-s győzelmet, míg a 21.30-kor kezdődő Németország–Magyarország összecsapás tétje, hogy a magyar válogatott hány pontot visz magával a középdöntőbe (mindkét csapat két-két győzelmet aratott eddig).

(Nyitóképen: Jelenet a Magyarország–Zöld-foki-szigetek meccsről | Forrás: Magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldal)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?