Férfi kézilabda BL:  A Szeged és a Veszprém is nyert

Mindkét magyar csapat, a Pick Szeged és a Telekom Veszprém is nyerni tudott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. 

Fotó: Telekom VeszprémRendkívül gyors játékkal kezdődött az FC Barcelona-Telekom Veszprém meccs, tíz perc alatt 14 gól született (7-7). Előbb a vendégeknek, majd a hazaiaknak volt egy 4-1-es sorozatuk, azután felváltva születtek a gólok. A cserék után normalizálódott a tempó, ezt kihasználva a magyar bajnoki címvédő hatékonyabbá tette a védekezését, egy 5-1-es szériával ellépett két találattal, és a szünetben 19-17-es előnyben volt.

Remekül kezdte a második félidőt a Veszprém, növelte a különbséget, egy 4-1-es sorozat végén már 29-24-re vezetett. A 11-szeres BL-győztes Barcelona jó néhányszor hibázott, nem tudta a korábbi teljesítményét produkálni, ráadásul egyik legjobbja, Dika Mem sérülés miatt a kispadra kényszerült. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a rangadó, egy újabb hármas gólsorozat végén ugyanis már 33-26 volt az állás a lendületesen, felszabadultan, ugyanakkor pontosan kézilabdázó vendégek javára. A hajrában ismét szórták a gólokat a csapatok, de ezek a percek már inkább egy gálamérkőzés végjátékához hasonlítottak.

Dragan Pechmalbec és Ludovic Fabregas hét-hét, Jehia el-Dera hat góllal, Rodrigo Corrales 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Dika Mem és Timothey N'guessan hét-hét, Blaz Janc hat alkalommal talált be.

A két csapat 26. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából nyolc győzelem, egy döntetlen és 17 vereség, de a Barcelona otthonában fennállása során először nyert a magyar együttes.

Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz.

A másik magyar csapat, a Pick Szeged hazai környezetben fogadta a PPD Zagrebet. 

Remekül kezdtek a hazaiak, 3-0-ra elléptek, ám a horvátok gyorsan felvették a játék tempóját és a 13. percben egyenlítettek (6-6). A 19. percben egy 4-1-es sorozat végén már kettővel vezettek az egyre hatékonyabban védekező zágrábiak, ráadásul a szegediek piros lap miatt elveszítették Borut Mackovseket, így Bodó Richárd egyedül maradt a balátlövő posztján. Nyitott védekezéssel, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkoztak a házigazdák, de a fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázó PPD Zagreb ezeknek is megtalálta az ellenszerét, és a szünetben 15-13-as előnyben volt.

A második félidő elején mindkét oldalon sok volt a hiba, a vendégek tudatosan lassították a játékot, és továbbra is látszott rajtuk, hogy alaposan felkészültek ellenfelükből. A szegediek nagy küzdelemben 5-1-es sorozatot produkáltak és egyenlítettek (18-18), a folytatásban viszont hiányzott a lendület és az átütőerő a támadásaikból, az "állóháborúban" pedig jobbnak bizonyultak a horvátok. A 15. perc (8-7) után az 52. percben vezetett ismét a hazai csapat (23-22), amely három és fél perccel a vége előtt kapust cserélt, majd emberelőnybe került.

Egygólos szegedi vezetésnél, húsz másodperccel a vége előtt Luka Stepancic lövését kivédte a zágrábiak kapusa, de az utolsó támadást remekül kivédekezte a hazai együttes, így izgalmas végjátékot követően sikerült nyernie. A Szegednek kilenccel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.

Stepancic, Miguel Martins és Imanol Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Milos Kos öt, Lovre Klarica és Timur Gyibirov négy-négy találattal, Matej Mandic nyolc védéssel zárt.

A két csapat 19. egymás elleni BL-meccsén öt horvát siker és három döntetlen mellett 11. alkalommal nyert a Szeged. A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, három hét múlva az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?