Férfi kézi BL: Dániában vesztette el veretlenségét a Veszprém

A Telekom Veszprém 36-30-ra kikapott a dán GOG otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, csütörtökön.

Jól kezdett és a nyolcadik percben 5-3-ra vezetett a Veszprém, ezt követően azonban egyre többet hibázott, amit a GOG egy 5-1-es sorozattal használt ki. Nagyon változott a játék képe az első percekhez képest, ezért Momir Ilics vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott. A dánok 13-8-as vezetését követően Agustin Casado két, Szergej Koszorotov három gólt lőtt, edzőjük az első félidő utolsó percében a második idejét is kikérte, a szünetben mindezek ellenére néggyel vezettek a sokkal kevesebbet hibázó, nagy lendülettel játszó házigazdák.

A második felvonás első tíz percében felváltva estek a gólok, a vendégek mindent megtettek a felzárkózásért, de nem jártak sikerrel. A GOG magabiztosan őrizte előnyét, a veszprémi kaput ekkor már Nagy Benedek védte, de ő sem tudta megakadályozni, hogy az ellenfél tovább növelje a különbséget. Egy 6-1-es sorozat végén már 31-23-ra vezetett a dán bajnoki címvédő, de a hajrában egy 4-1-es szériával némileg csökkenteni tudta a különbséget a magyar bajnok.

A hazaiaknál Aaron Mensing 11, Nicolai Pedersen és Emil Madsen hét-hét gólt lőtt, Tobias Thulin 13 védéssel zárt. A túloldalon Nedim Remili hétszer, Mikita Vajlupov és Ludovic Fabregas öt-öt alkalommal talált be, a három kapusnak összesen kilenc védése volt.

A két csapat ötödik egymás elleni tétmérkőzésén három veszprémi siker mellett másodszor nyert a GOG. A két győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak a következő fordulóban, október 11-én a portugál FC Portót fogadják. Az egy győzelemmel és két vereséggel rendelkező Szeged másnap a norvég Kolstad HB otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport

  • GOG (dán)-Telekom Veszprém 36-30 (18-14)
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT


Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?