Fallabda: Felépült sérüléséből, jó eredményekre készül Japánban a csíkszeredai Szász Kincső (INTERJÚ)

Bár bokaszalag-szakadása után hónapokat kellett kihagynia, mostanra felépült és motiváltan tért vissza az ország legjobb fallabdázónője, Szász Kincső. Néhány hete Washingtonban élete eddigi legnagyobb versenyén vett részt, hamarosan edzőtábort is tarthat ott gyerekeknek. Jelenleg a tokiói tornára készül, ahol hatodik kiemeltként fog indulni. Bízik benne, sikerül majd javítania világranglista helyezésén, hogy a következő szezontól ismét a top100 lehessen számára a cél.

Szász Kincső tavaly szeptember végén beszélt a Maszolnak arról, hogy a szezonra kitűzött célja a világ legjobb száz játékosa közé kerülés. Akkori ranglistahelyezését nézve nem volt messze ennek elérésétől, viszont nem alakultak számára kedvezően a dolgok.

„Volt egy komolyabb sérülésem, bokaszalagok szakadtak. Ez kint történt Dubaiban, tehát ott kaptam ellátást a világszinten legjobbak közé tartozó orvosoktól, bokaspecialistáktól. Ennek nagyon örültem, mert sikeres volt a felépülésem, most már vissza tudtam térni szezon végére” – idézte fel a történteket Szász Kincső, aki a rehabilitációra és az otthon javasolt feladatok elvégzésére is különösen figyelt, hogy minél előbb játékra kész lehessen.

Fotó: a sportoló személyes archívuma

Számára a sérülésben az volt az egyik legrosszabb, hogy szezon elején történt és így kiesett a ritmusból. Tavaly három-négy hónapos alapozással készült céljára, a top100 elérésére. Mentálisan némi terhet jelentenek neki a történtek, fontosnak tartja, hogy ne sérüljön meg újra a bokája, mert az valószínűleg már súlyosabb következményeket jelentene.

A nehéz időszak után nemrég versenyszinten is visszatért a fallabdapályára, ráadásul rögtön egy színvonalas tornán, az Egyesült Államokban. Hazatérése után aktívan folytatja az edzéseket és a felkészülést, ugyanis jövő hónapban Tokióban is megpróbál jó eredményt elérni.

„A washingtoni verseny volt a legnagyobb, amire valaha bekerültem. Sokáig várólistás voltam, végül tudtam indulni, a világ legjobb ötven játékosa közül többen is ott voltak. Huszadika körül utazunk ki Japánba az időeltolódás miatt, egy héttel a verseny előtt. Ott fogunk az eseményre hangolódni és megszokni a környezetet” – mondta el Szász Kincső az eseménnyel kapcsolatban.

A japán torna főtáblájára hatodik kiemeltként került fel, van esélye tehát jó eredményt elérni Tokióban és szeretne is jól szerepelni.

„Amikor megtörtént a sérülés, a 117. voltam a világranglistán, utána sokáig nem játszottam, így természetesen visszaestem. Most sem vagyok olyan rossz helyen, de a japán verseny után vissza szeretnék kerülni a top 130-ba. A következő szezonban már újra a legjobb száz lesz a cél” – árulta el a csíkszeredai fallabdázó.

Bár ebből az idényből már nagyon kevés van hátra, Szász Kincső nem fogja eseménytelenül tölteni a következő szezon előtti időszakot sem. A squash mezőnyben egyébként is rövid időre állnak le a történések, mindössze másfél hónapig, szeptemberben már újra nemzetközi versenyeket rendeznek.

A washingtoni verseny után felkérték, hogy edzéseket tartson helyi gyerekeknek, amit megtiszteltetésnek érez és nagy lehetőségnek lát. Japánból való visszatérése után ismét oda fog utazni, ahol egy korábbi top 100-as játékossal fognak két edzőtábort vezényelni Amerika legjobb juniorjainak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?