Evezés: második lett Románia a szegedi Európa-bajnokság éremtáblázatán

Négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel második lett Románia a szegedi evezős Európa-bajnokság éremtáblázatán Nagy-Britannia (8-1-1) mögött és Olaszország (2-3-3) előtt – tájékoztat az Agerpres.

A román sportolók szombaton egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Az aranyérmet a könnyűsúlyú kétpárevezősök (Gianina van Groningen Ionela Cozmiuc), az ezüstöt a női evezős négyes Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu és Amalia Bereş), a bronzot a férfi kormányos nyolcas (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) nyerte.

Fotó: Agerpres

Vasárnap Ioana Vrînceanu és Roxana Anghel a kormányos nélküli kettes, Andrei-Sebastian Cornea és Marian Enache a férfi kétpárevezős versenyszámban ért célba, de aranyérmezt szerzett a kormányos nélküli női nyolcas csapat (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu) is. Mellettük ezüstérmes lett Florin Arteni és Florin Lehaci a kormányos nélküli kettes, illetve bronzérmes Ancuţa Bodnar és Simona Radiş a női kétpárevezős versenyszámban.

A 2023-as Európa-bajnokságon Bledben (Szlovénia) Románia hat érmet nyert, öt aranyat és egy ezüstöt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?