Európa-liga: Gera Zoltán harmadszor is spanyol ellenfelet húzott a Manchester Unitednek

Fotó: UEFAA Manchester United újfent spanyol ellenfelet kapott a labdarúgó Európa-ligában, a negyeddöntőben a Sevillával találkozik, míg a Juventus ellenfele a portugál Sporting lesz a legjobb nyolc között.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában rendezett pénteki sorsoláson Gera Zoltán, a budapesti finálé nagykövete húzta ki a párosításokat, melynek nyomán az MU egymás után harmadszor kerül szembe spanyol riválissal. Erik Ten Hag vezetőedző tanítványai az egyenes kieséses szakasz első részében a Barcelonát, a nyolcaddöntőben pedig a másik sevillai együttest, a Real Betist búcsúztatták.

A Ferencvárost csütörtökön kiejtő Bayer Leverkusen a belga Union Saint-Gilloise ellen vívhatja ki az elődöntőbe kerülést, míg a negyedik negyeddöntős párharcban megismétlődik a tavalyi Konferencia-liga döntő: a harmadik számú európai kupasorozatban címvédő AS Roma a holland Feyenoorddal csap össze.

A negyeddöntős párharcok első mérkőzéseit április 13-án, a visszavágókat pedig április 20-án rendezik. Az elődöntők első meccseire május 11-én, a visszavágókra május 18-án kerül sor.

A sorozat döntőjének a Puskás Aréna ad otthont május 31-én.

A negyeddöntő párosítása:
Manchester United (angol)-Sevilla (spanyol)
Juventus (olasz)-Sporting Lisboa (portugál)
Bayer Leverkusen (német) - Union Saint-Gilloise (belga)
Feyenoord (holland)-AS Roma (olasz)

Az elődöntőben:
Juventus (olasz)/Sporting Lisboa (portugál) - Manchester United (angol)/Sevilla (spanyol)
Feyenoord (holland)/AS Roma (olasz) - Bayer Leverkusen (német)/Union Saint-Gilloise (belga)

Kapcsolódók

Kimaradt?