Erste Liga: megizzadt Győrben a Csíkszeredai Sportklub

Egy nappal a 12 mérkőzéses győzelmi szériáját lezáró újpesti vereség után Győrben vendégszerepelt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A székelyföldiek kiélezett, izgalmas mérkőzésen jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően háromgólos győzelmet arattak.

Az UNI Győr ETO HC ellen folytatódott a Csíkszeredai Sportklub magyarországi túrája. A dunántúli zöld-fehérek a korábban lejátszott egymás elleni mérkőzéseken alaposan megizzasztották a címvédő csíkiakat, borítékolható volt, hogy pénteken sem lesz könnyű dolguk Rico Rossi tanítványainak.

A meccs elejét megnyomták a vendégek, ám az ETO hamar magára talált és egyenrangú félként szállt harcba. Lendületes, jó ritmusú hokit láthatott a közönség, egyik csapat sem tudott tartósan fölénybe kerülni. A harmadik győri emberelőny végül meghozta a vezetést a zöldeknek, Vas Márk lőtt nagy gólt a hosszabb idő után újra lehetőséget kapó Szamankov kapujába (1–0). Nem késett sokáig a vendégválasz, a kitűnő formát mutató Szkacskov mattolta Ságit az első negyedóra végén (1–1).Fotó: UNI Győr ETO HC

A második játékrészben is nagy küzdelem zajlott a jégen. A meccs feléhez közeledve ismét Szkacskov villant megfordítva az eredmény állását (1–2). Nem adta fel a Győr, a 37. percben Madácsi emberelőnyben egyenlített (2–2). Ezt követően a Sportklub két gólt is szerzett gyors egymásutánban, ám csak egyet jegyeztek be a jegyzőkönyvbe, miután Fodor gólját a kapus akadályozása miatt nem adták meg, Salló találata azonban már újra vendégelőnyt jelentett (2–3).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A záróharmadban felgyorsultak az események, bő öt perc alatt két újabb gólt rámolt be a csíki gárda, Rokaly Norbert, majd Láday volt eredményes (2–5). Erre is volt válaszuk a vendéglátóknak, Bukor emberelőnyben zárkóztatta fel az övéit az 52. percben (3–5). Végül a pontot az i-re Rokaly Norbert üres kapus gólja tette fel a vége előtt fél perccel (3–6). A csíkiak két szoros győzelem után először tudtak nagyobb különbséggel győzni az ETO ellen, vasárnap pedig Dunaújvárosban játszanak. A győriek ugyanazon a játéknapon a brassóiakat fogadják.

Edzői értékelések

Ladányi Balázs (ETO): Nem egyszerű fenntartani a motivációt, fokozatosan fáradunk, nem vagyunk túl sokan, főleg a védelemben. De megyünk igazából, úgy gondolom 2 harmadig tudtuk tartani a lépést, ha a helyzetek kihasználásban és kapura lövésekben nem is, de legalább közel voltunk az ellenfelünkhöz. Volt sokszor olyan érzésem, hogy könnyű helyzeteket, könnyű gólokat adtunk nekik. Értelemszerűen technikailag nem vagyunk túl közel a Csíkszeredához, náluk nagyágyúk vannak, nálunk melós és sokszor jó emócióval játszó fiatal srácok. Küzdöttünk a végletekig, ám úgy gondolom, hogy 2-3 góllal kikapni egy Csíkszeredától nem szégyen, főleg hogy a végén próbálkoztunk egy üres kapussal, hátha még közelebb tudunk kerülni. Ez most nem sikerült, de mennünk kell tovább, mert meg kell szakítanunk ezt a szériát.

Rico Rossi (Csíkszereda): Kemény küzdelem volt, még ha a 6:3 úgy is tűnhet, hogy könnyű győzelem volt, egyáltalán nem volt könnyű, egészen az utolsó üres kapus gólig nyitott volt a találkozó. Örülök, hogy a csapat jobb játékot tudott mutatni, mint az előző mérkőzésen, öröm volt győzni látni a csapatot. 4 mérkőzést játszunk 5 nap alatt, nekünk edzőknek emlékeznünk kell, hogy a pihenés sokszor fontosabb, mint a munka, meg kell adni a játékosoknak a megfelelő nyugalmi keretet, hogy kellően fel tudjanak készülni a meccsekre.

 

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
UNI Győr ETO HC–Csíkszeredai Sportklub 3–6 (1–1, 1–2, 1–3)
Győr, Nemak csarnok, 560 néző
Gólszerzők: Vas M. (14.), Madácsi (37.), Bukor (52.), ill. Szkacskov (15. és 29.), Salló (39.), Rokaly N. (43. és 60.), Láday (46.)
Kapura lövések száma: 25–46
Kiállításpercek: 8, ill. 12 perc
További eredmények:
Debreceni EAC–Fehérvári Titánok 7–0
MAC HKB Újbuda–Brassói Corona 5–1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?