Az Újpest szakította meg a Csíkszeredai Sportklub győzelmi sorozatát

Színvonalas, hajtós mérkőzést játszott egymással csütörtökön este az Erste Liga listavezetője, a Csíkszeredai Sportklub és közvetlen üldözője, az Újpest. A rangadót végül egyetlen találattal a házigazda UTE nyerte.

Az Erste Liga két legjobb formában lévő csapata csapott össze Újpesten a magyar-román közös bajnokság csütörtöki játéknapján az Újpesti Jégcsarnokban. Az az UTE fogadta a listavezetőt, amelyik a legutóbbi hét meccséből hatot behúzott, míg a Sportklub egészen fantasztikus teljesítménnyel 12 mérkőzés óta volt veretlen.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas iramban ugrottak egymásnak a felek. A fanatikus szurkolói által űzött-hajtott Csíkszereda sebességben is igyekezett felvenni a versenyt a sokat korcsolyázó lila-fehérekkel. Az első emberelőnyös szituáció az UTE előtt adódott, ám a Gecse szabálytalansága nyomán megítélt létszámfölénnyel nem tudtak mit kezdeni a vendéglátók.

Érkezett viszont a hazai vezető találat egyenlő létszámnál, a 10. percben James ért bele parádésan Just lövésébe (1-0). Egy perccel később Becze és Zsigmond nyugodhattak meg a büntetőpadon. A négy a négy elleni játékból is az Újpest jött ki jobban, Suter egyéni akció végén duplázta meg a lila előnyt (2-0). Hamarosan a Sportklub is kipróbálhatta magát létszámfölényben, Balázsi kapott két percet. Az emberelőnyt Szkacskov szép egyéni megmozdulás végén váltotta gólra visszahozva a csíki reményeket (2-1).

A második játékrész 5. percében Kuljas fegyelmezte meg Coatta Samet, amiért két perces büntetés lett a szeredai óriás jutalma. Csapatát nehéz helyzetbe hozta a kékek 28-asa, mert a sértett fél góllal torolta meg a szabálytalanságot (3-1). A két játékos nem kötött örök barátságot ezen a meccsen, rövidesen újra egymásba akaszkodtak, ezúttal mindketten kétperces kiállítást kaptak.  Hamarosan Csergő és Kiss is erre a sorsra jutott, ami már sok volt a hazaiaknak, Casaneanu egy gólra hozta fel az övéit (3-2).

Az utolsó húsz perc áthúzódó hazai előnnyel kezdődött. A felek derekasan küzdöttek, a Sportklub óriási energiákat mozgósított az egyenlítésért, ám ezúttal hiányzott valami a kékek játékából. A vége előtt öt perccel még kaptak egy esélyt Kiss kiállítása nyomán, ám sem ez, sem a kapuslehozatal nem hozott változást az eredményben. A Csíkszereda 12 sorozatban megnyert mérkőzés után maradt alul, az UTE ebben a szezonban harmadjára is megtréfálta Beczééket. Az UTE szombaton az FTC-Telekommal vív újabb rangadót, a Sportklub pedig pénteken Győrben vendégszerepel.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
UTE – Csíkszeredai Sportklub 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
Újpesti Jégcsarnok 375 néző
Gólszerzők: James (10.), Suter (12.), Coatta Sam (25.), ill. Szkacskov (15.), Casaneanu (39.)
Kapura lövések száma: 21-40
Kiállításpercek: 14, ill. 10 perc
További eredmények:
Fehérvári Titánok-Gyergyói Hoki Klub 2-5
FTC-Telekom-Brassói Corona 5-1

(Borítókép: UTE)

Kapcsolódók

Kimaradt?